Izvor:
03.12.2018 u 23:23
0

EVROPSKA UNIJA ĆE POKAZATI SVOJU MOĆ ILI NEMOĆ: Srbija neće dozvoliti da narod na Kosovu ostane bez lekova i hrane! (FOTO, VIDEO)

U najgledanijoj kultnoj emisiji voditelja i autora Milomira Marića "Ćirilica" gosti su razgovarali na temu Da li Albanci prave pakt protiv Srbije?

U večerašnjem izdanju "Ćirilice" na aktuelnu temu razgovarali su: Bora Jović, Darko Tanasković, Srđa Trifković i Miroslav Lazanski.

Nije pakt protiv Srba nego obični lobi?

-Vlasti u Prištini ušli su u fazu histerije. Još jedna država povukla je priznanje Kosova-

Kako su u Parizu dočekali da se odbrani srpsko nasleđe?

-Mnogi su lobirali da Kosovo uđe u UNESCO, 2015. godine je Saudijska Arabija lobirala, Turska je lobirala I tražila da Kosovo uđe u UNESCO. Bilo je neizvesno i teško. Traje stalni pritisak na naše istorijsko nasleđe. Kulturno nasleđe Kosova kao države ne postoji-rekao je Tanasković.

Da li je presudan snimak kada Albanac skida sa crkve srpsku zastavu i krst?

-Taj gospodin koji se bori sa krstom i skida zastavu je više nama doneo, jer je pokazao kakvo je divljaštvo u pitanju. Ni Vatikan nije priznao Kosovo. Vladao je strah da će "Sveta stolica" priznati Kosovo, međutim, Vatikan ne zasniva svoju politiku na ljubavi ili mržnji prema Srbima. "Sveta stolica" vidi ovaj sukob na Kosovu kao sukob islama i neislama-rekao je Tanasković.

Kosova nije ušlo u interpol što je podigao veliku prašinu? Ljudi smatraju da nama porez nije uveo Haradinaj nego zapad?

– Zašto Srbija ne uvede kontra sankcije? Srbija će ubrzo shvatiti da ima svoje adute. Kosovo bez dobre volje Srbije neće moći da funkcioniše i tada će te takse biti ukinute. Kada smo čuli Albanca da poziva na razuman dogovor kao mi-rekao je Trifković.

Možda smo i mi naivni kada mislimo da će saveznici Amerike biti osuđeni?

-Ovog trenutka Srbija mora da primenjuje svoj suvereni adut- rekao je Trifković.

-Ako bi mi uspeli naučno da dokažemo da srpski narod nije pokrenu građanski rat. I ovo što su Albanci pokrenuli može da uspe ili ne, ali neki oblici će trajati dokle god se budemo mogli braniti i odbraniti, to je večiti rat. Njihova težnja je stalna-rekao je Jović.

Šta ti je rekao Džordž Buš?

-Bilo je naznaka i želja, ja sam mu predočio da je u Jugoslaviji tako stanje da može da dođe do građanskog rata i da Amerika treba da se izjasni protiv separatizma, on je bio naklonjen. Posle 6 meseci stvari su se promenile i on nije mogao ništa da uradi-rekao je Jović.

Jesu li hteli da hapse Tuđmana?

-Vojska je htela da hapsi sve koji rade protivustavno. Rusi su rekli da zapad neće da reaguje-rekao je Jović.

Milošević je pitao Kadijevića da li će ga braniti od huligana, kada je saznao da hoće, napustio je sastanak?

-Milošević ih je samo pitao: "Da li ćete vi mene braniti od huligana, jer su pre toga bile demonstracije, kada je čuo da hoće, Milošević je samo bez reči ustao i otišao-rekao je Jović.

Gledao si plakate kako se najavljuje na Kosovu "Velika Albanija"?

-Beograd će preduzeti razne mere koje ima. Nećemo dozvoliti da narod na Kosovu ostane bez lekova i hrane. Ostavimo Evropsku Uniju da pokaže svoju moć ili nemoć-rekao je Lazanski.

-Ustav iz 1974. godine su podržali i srpski komunisti, jedino je Dobrica Ćosić rekao da taj Ustav nije dobar. Kad jednu granicu prepustite odu sve. Mi danas samo spašavamo što se spasiti može, što se tiče Kosova. Mi smo imali nesposobne ljude na čelu. Scenario raspada Jugoslavije je najgori mogući scenario- rekao je Lazanski.

-Nikada ne može jedan novinar iako cenim Lazanskog da zna šta je mučilo državno rukovodstvo. Mi nismo mogli da se složimo, mi imamo takvu državu a ne takvo predsedništvo. Ne može Stipe Mesić da kaže da se slaže sa Borom. Vojska ne može da bude više homogena nego što je država-rekao je Jović.

-Nesposobno rukovodstvo, iskoristio sam blažu reč od izdajničkog rukovodstvo-rekao je Lazanski.

Telohranitelj Slobodana Miloševića je bio Naser Orić, a sad Orić pravi pomor srpskih sela?

-Bio sam apsolutno siguran da je Jugoslovenska armija nesposobna da izvrši državni udar. Tako je Naser Orić, koji je bio telohranitelj Slobodana Milošević dobio pištolj kojim je kasnije ubijao srpsko stanovništvo. Srbi su žtve ideološke laži- rekao je Tanasković.

Oni su toliko cinični da su se hvalili šta će da nam rade?

-To je takav cinizam. Uz interese kako ih neko danas procenjuje postoje cinizam, dvostruki standard i licemerje. Motivacija Britaske politike, postoje 2 motiva a to su: Srbija sa KiM ne može da napreduje i mi vam pomažemo da se toga rešite, drugi razlog je a to je što vas Rusi budu više podržavali mi ćemo biti sve više protiv vas-rekao je Tanasković.

-Jugoslavija je bila samo srpska greška. Barem su svi Srbi bili u jednoj državi- rekao je Trifković.

Da li treba da se danas ujednimo sa Hrvatskom? Stalno se Insistira da je trebalo spasiti Jugoslaviju?

-Ne, posle dva "neuspešna" braka nema potrebe. Mogli smo da se rastavimo u miru-rekao je Lazanski.

AKO STE PROPUSTILI EMISIJU POGLEDAJTE VIDEO ISPOD:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter