EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO ISTORIJSKI DOKUMENT: Kako je Alija Izetbegović 1993. pristao na NEZAVISNU REPUBLIKU SRPSKU, pa povukao potpis!

 

Prethodna emisija ,,Ćirilica” izazvala je pravu buru u javnosti i oborila sve rekorde gledanosti. Novinar i voditelj kultne emisije, Milomir Marić, nastavlja u veikom stilu, dovođenjem najekskluzivnijih gostiju. Predstoji nam referendum u Republici Srpskoj, a nema boljih komntatora na tu temu od stvaralaca Srpske i ključnih aktera i svedoka tog vremena. 

Večeras u emisiji gostuju, Tomo Kovač, ratni ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Momčilo Krajišnik bivši predsednik Skupštine Rebulike Srpske i visoki funkcioner SDS, Momčilo Mandić, nekadašnji ministar pravosuđa RS, ali i specijalac MUP-a RS, noсilac mnogih funkcija i poznati biznismen. Spisak gostiju, zaključujemo sa Dušanom Prorokovićem, bivšim državnim sekretarom za Kosovo i Metohiju, visokim funkconerom DSS i ugledim analitičarem i geopolitičarem, koji je sigrno pravi sagovornik za predsтojeći referendum i izazove koji slede. 

Večeras vam donosimo prvoklasnu ekskluzivu, obzirom da aktuelni referendum otvara i neka davno zaboravljena pitanja. Naime, 1993. godine u Ženevi, je Haris Silajdžić u ime Alije Izetbegovića potpisao sporazum - tzv. ženevsku deklaraciju, u kojoj su se sve tri strane - srpska, hrvatska i bošnjačka dogovorile o teritrijalnoj podeli i stvaranju BIH kao konfederacije. U tom sporazumu je Republici Srpskoj data mogućnost, da nakon pet godina održi referendum o osamostaljenju. Alija Izetbegović je, kao i u Lisabonu 1992.godine, povukao potpis i odustao od dogovorenog. To je produžilo agoniju i rat je potrajao još dve i po godine. 

O svemu ovome, ekskluzivno će govorit naši gosti, a posebno krunski svedok te ženevske priče, Momčilo Krajišnik. Samo na našem portalu,možete pogledati i skinuti dokument i tekst Ženevske deklaracije. Tekst delaracije pogledajte ovde http://www.happytv.tv/dokumenta/msdeklaracija.pdf

I, naravno, obavezno gledajte Ćirilicu, večras od 21 čas. 

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro