Izvor:
29.04.2019 u 23:10
0

ĆIRILICA: „Našim protivnicima je udarac ispod pojasa dozvoljen i preporučljiv!“

Zašto ljudi smatraju da kad god je u pitanju neki nacionalista, da je to crni vrag, da je to nešto mimo istorije. Američki ambasador u Srbiji kaže da su Srbi odavno na pogrešnoj strani istorije. Kako da pređemo na pravu stranu?

-Prethodni američki ambasador je rekao da je on američki nacionalista. Znači, mi treba da budemo američki nacionalisti. Sem kada ste ruski nacionalisti! To uznemiruje! Ruski i srpski nacionalizam, izaziva nelagodu, dok je albanski i bilo koji drugi u redu- kazao je Milo Lompar, na šta se nadovezao Dragoslav Bokan.

-Postoji grčko-rimski stil i postoji slobodni stil. U prvom nema udaraca ispod pojasa, a mi to koristimo, naši protivnici koriste ovaj drugi. Njima je udarac ispod pojasa dozvoljen i preporučljiv. Mi smo decenijama pod uticajem zapada pevali "Druže Tito", umesto da pevamo o Svetom Savi, i da ne skrećemo sa Hristovog puta, a ne sa Titovog. Kada bi se vratili na put istine, ili na onaj od pre sedamdeset godina, to bi bio razlog da vratimo američkog ambasadora odakle je došao- istakao je Bokan.

Zašto Bajaga peva ovako o mraku? Je l' to srpskim nacionalistima pre nego što su biseri rasuti po celom svetu?

-To je drugo. Bajaga je obeležio deceniju i po. On je stub rokenrol kulture kod nas. Njegova muzika nema veze sa ovim porukama. Interesantna je ličnost, jer je i za vreme rata pevao u Kninu. Peva u Hrvatskoj i dalje, ima hrvatsko državljanstvo. Skoro svi naši rok muzičari bili su deo jednog sistema.- kazao je Aleksandar Raković.

Podsećamo da se deo Bajagine porodice borio u ratu na srpskoj strani, neki su bili i ranjeni. Momčilo Bajagić nikad nije promenio ime, po uzoru na rok zvezde. Postoji tu jedna vrsta Momčilovog okretanja ka srpskoj strani. Njegov uzor su najveći srpski pesnici- dodao je Bokan.

Mi ako uspemo da se ujedinimo sami sa sobom, i onda ako se srpski narod u Crnoj Gori ujedini sam sa sobom i u Republici Srpskoj, mi ćemo tada biti na pragu početka naše nove otadžbinske istorije – kaže Bokan.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter