Izvor:
28.10.2019 u 23:33
0

ALEKSANDAR RAKOVIĆ PREPRIČAO KAKO JE IZGLEDALA POSETA KOSOVU I METOHIJI: Tači i Rugova su se ponašali kao da mi ne postojimo!

Tema Kosova i Metohije je uvek aktuelna u emisiji Ćirilica, a ovoga puta svoje iskustvo posete Kosmetu je sa gledaocima Happy televizije podelio i dr Aleksandar Raković.

– Mi koji smo bili u saveznoj administraciji smo imali mogućnost da prvi idemo na Kosovo nakon okupacije Kosova i Metohije posle prevrata 5. oktobra. Moj utisak iz tih prvih putovanja je bio da saveznom ministru nije bio dozvoljen ulazak krajem 2000. godine. Prva grupa koja je išla u Metohiju stavljena je u italijanske oklopne transportere. Kasnije, u leto 2001. godine jeromonah Jovan Ćulibrk i ja smo išli u Peć. U Peć su tada došli i komandant italijanske brigade Folgore, general Toreli i pukovnik Jubini, koji su padobranci. Sutradan je bila razmena njihovih trupa i oni su nas pozvali da dođemo. Ponovo su nas stavili u neko vozilo i stavili su nas u neki kompleks. Ono što je meni bilo neverovatno je bilo prisustvo UČK, tada je i Čeku prolazio pored nas. Tači i Rugova su bili u civilu i ponašali su se kao da ne postojimo – rekao je dr Aleksandar Raković.

Ta poseta se završila mirno i u demokratskom duhu, ali je postojala opasnost i da tako ne bude.

– Kako su UČK otišli sa tog događaja, jedan Italijan što je stalno bio sa nama i imao pušku na gotovs je otišao i mi smo ostali sa okupacionim snagama i njihovim političkim aparatom. Mi smo sa njima normalno komunicirali. Eto to je neki prvi utisak iz 2001. godine sa Kosova i Metohije – zaključio je dr Aleksandar Raković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter