Izvor:
07.09.2018 u 08:00
0

NELA KUBUROVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Ni jedan zločin se ne može opravdati“!

U jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ na HAPPY Televiziji gost je bila Nela Kuburović ministarka pravde.

Govori se da je jedini razlog, zašto se menja Ustav, je da se iz preambule izbace delovi KiM. Znamo kako je donet ovaj Ustav

Ne može da se menja ništa osim onoga što je Vlada uputila kao zahtev. Javno tužilaštvo i deo sudstva se menja. Svako donošenje Ustava mora da ima deo kompromisa i vladajuća koalicija mora da ima neki dogovr. ZnaMo da je referendum za prihvatanje Ustava trajao dva dana. Kada je reč i o ovoj pomeni Ustava i njega moraju građani da potvrde na referendumu – rekla je ministarka Nela Kuburović.

Krivični zakon će pretrpeti neke izmene.

Na inicijativu oformljena je radna grupa. Ministarstvo pravde je pokušalo da pokaže koliko su advokati bitni i pokušavamo da im damo zaštitu baš zbog onoga što se dešavalo i ranije, ali I nedavno. Predložili smo uvođenje novog krivičnog dela baš zbog zaštite advokata – rekla je Nela Kuburović.

Pojavio se strah kod advokata koji brane i imaju jake slučajeve. Tražili su advkati da dobiju status službenog lica.

Radna grupa će se baviti onim predmetima gde je bilo reči o napadima na advojkate. Verujem da ćemo imati odgovarajuće rezultate i postoji saradnja izmedu Ministarstva pravde i komore – rekla je ministarka pravde.

Imamo situaciju da je posle 5. oktobra stvoreno mnogo regulatornih tela ali se ništa nije promenilo. Sve je bilo iz najbolje namere ali one nisu ostvarene.

Na neki način pokušavate da kroz prevenciju sptrečite korupciju. Nije bila dovoljno procesuirana ali su od 1. marta počela sa radom posebna odeljenja koja se bave predmetima koji se procesuiraju. Nije dvoljno da imate krivične prijave i poternice već je bitno da se ti prekršaji i osude – rekla je Nela Kuburović.

Bilo je nekoliko događaja koji su privukli pažnju javnosti. Pogibija radnika koji nije prijavljen i ono što je u vašem domenu, gospođa koja je ubila investitora.

Ni jedan zločin se ne može opravdati. Cela Srbija se suočava sa problemom. Postoji veliki broj nelegalnih objekata, kojih je mnogo. Grad je pokrenuo inicijativu da se ovaj problem reši i stojimo na raspolaganju za svaki dogovor. Potrebna je kordinacija i ubrzan rad svih da bi se sprečili radovi koji nemaju dozvolu jer je to krivično delo. Postoji veliki broj činilaca koji u jednom lancu daju podstrek da se nelegalna gradnja nastavi. Ukoiko kupac želi da kupi građavinu koja nema dozvolu javni beležnik mora da ga upozori na to – rekla je nela Kuburović.

Izvor: happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter