Izvor:
18.10.2018 u 07:36
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ ZA HAPPY TELEVIZIJU: Srbija mora da bude isprepletana dobrim putevima da bi mogla da se razvija. Povezivanje je od presudnog značaja za naš život!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, bila je gost emisije "Dobro jutro Srbijo". Ona je pričala na temu novih projekata koji su u planu kao i o Kineskim investicijama u Srbiji, gde je naglasila da strukturu saobraćaja koju vodi, čini 60 % kineskih kompanija.

– Pre neki dani imali smo bitan sastanak sa gradonačelnicom Pekinga. Kod njih je sve je čisto, sve je sređeno i uređeno, što je takođe naš cilj. Važno je da budemo snažni i ekonomski jaki. Mi imamo jednu političku stabilnost i vlast, jer da nema te stabilnosti ne bi ni bilo kineskih investitora. Uslove koje smo mi dobili od Kine, niko nije dao – izjavila je ministraka Mihajlović.

Kad je u pitanju jedan od najvažnijih koridora -10, Mihajlovićeva je naglasila da ćemo ove godine na tom putu imati čak 55 000 000 automobila što je veliki uspeh:

– Ove godine mi ćemo sigurno ići koridorom 10. Srbija mora da bude isprepletana dobrim putevima da bi mogla da se razvija. Povezivanje je od presudnog značaja za naš život – rekla je ministarka.

Što se tiče izgradnje nelegalnih objekata Zorana Mihajlović potvrdila je da su donete sledeće izmene u zakonu:

– Nakon drugostepenog rešenja odmah ide rušenje – rekla je Zorana, a zatim objasnila zašto proces traje toliko dugo:

– Dešava se da u međuvremenu investirot pokrene spor i to onda traje, a mi ne možemo dvadeset porodica da ostavimo na ulici. Međutim ukoliko se desi da investitor dobije spor, u tom slučaju država snosi sve troškove. Druga bitna stvar jeste da nema trgovine nelagalnim objektima, ne možete ništa da prodate dok ne regulišete ozakonjenje – naglasila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva, Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter