Izvor:
29.10.2018 u 08:38
0

MAJA GOJKOVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nemam nikakav sukob sa ministarkom Mihajlović, obe smo ozbiljne žene koje se bave politikom!

U jutarnjem programu Happy televizije „Dobro jutro Srbijo“ bila je Maja Gojković predsednica Narodna skupština Republike Srbije.

Pojavio se turski investitor, zaposlio je žene i rekao je da pazi na njih. Pojavili su se zluradi komentari.

U ozbiljim godinama je vrlo teško naći posao. Turski investitor je zaposlio stručne žene u tekstilnoj industriji i to je pohvaljeno. U tekstilnoj industriji se prvo žene i zapošljavaju, pokušali su da zaposle i muškarce, ali nije bilo baš mnogo zainteresovanih. Poznato je da su muškarci ti koji su u svetu mode bolji kreatori, a neka imena i kreiraju jako dobro. Sposobniji su kao modelari i oni jako dobro rade svoj posao – rekla je Maja Gojković

Kakva je situacija u parlamentu, često ste bili meta napada, da li ima sukoba?

Žena ako nešto dobro radi odmah je meta. Važno je da je prenos Narodne skupštine uživo i odmah je to dovoljo da krenu napadi. Pozivate me često na vašu televiziju i ja sam vam zahvalna. To je mogućnost da kažem svoj stav – istakla je Gojković.

Raspisani su izbori za odbprnike u Lučanima, Kuli, Doljevcima. To je dobar test kako građani gledaju na vlast i opoziciju.

Juče sam ih raspisala.To je svojevrsni test kako stoji vaša politička opcija. Ovo je idealno da se učesvuje i da se pokaže kako stojimo svi – istakla je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije.

Volite da kažete šta mislite i kada je vaša stranka u pitanju. Navodi se u sukob sa ministarkom Zoranom Mihajlović.

Nemam nikakav sukob sa ministarkom Zoranom Mihajlović. Mi smo razmenile svoje političke stavove i tu je stavljena tačka, ako imamo nešto da kažemo jedna drugoj u stranci hoćemo, ali obe smo ozbiljne žene koje se bave politikom i u istoj smo stranci – istakla je Maja Gojković.

Biti žena u srpskom parlamentu nije lak posao, morate znati "primiti udarac", ali i vratiti ga na dostojanstven način.

Ja sam izgleda eksteritorijalni poslatnik, pa sam meta. Ja sam džek za udaranje, ali sam dugo u politici i važno je da se ja ne spuštam na nivo da nekom odgovorim na ružan način. Nikada nisam udarila nekog, ni uvredila, a to što postoje i oni što me ne brane, njima na čast. Uskoro ćemo imate Zakon o rodnoj ravnopravnosti gde će žene bit zastupljene 40% u sistemima i zaista pospešujemo to da žene budu aktivne. Zakon koji predlaže ministar Đorđević je privatljiv jer ne naređuje nego podstiče ulazak žena aktivnije u poslove u kojima ih ima manje, a mogu na jako gobar način da ih obavljaju. Nije isto pričati o rodnoj ravnopravnosti ovde i negde na jugu. Mora da se nijansira sve. Kod Aleksandra Vučića ima mesta za vredne žene koje žele da se bave politikom. Ima ministara muškaraca, ali i žena. Važno je da znate i da sprovodite državnu politiku u određenom sektoru – rekla je predsednica parlamenta.

Imali smo žene u jutarnjem programu koje su gostovale sa Miroslavom Lazanskim, a bolje su se razumele u rakete.

Ne mogu da mu pariram u tome u toj oblasti, ali u politici sam bolja i sigurno mogu – rekla je Gojković.

Zanimljivo je da je na jednoj od najviših političkih funkcija u Španiji bila žena i ako je u tom trenutku bila u drugom stanju.

Kada vodite politiku ne smete da se bojite, ne smete da se bojite komentara nego morate da rušite predrasude i da verujete u ono što radite. Ako premijer veruje u vas onda treba hrabro u to da uđete i da radite najbolje što možete. U Nemačkoj samo ljudi koji su u strankama mogu da budu ministri. Tamo vidite kako jedan pokriva sve, iz resursa u resor. Tako je ministar kulture u Francuskoj bio i ministar obrazovanja, samo je boje funkcionisao na jednom polju u odnosu na drugo – rekla je Maja Gojković

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter