Izvor:
08.11.2018 u 12:42
0

NEBOJŠA ČOVIĆ SAMO ZA TELEVIZIJU HEPI: U sport uvek treba verovati, pobeda Crvene zvezde podigla je moral naciji! (FOTO) (VIDEO)

FK Crvena zvezda trijumfovala je pre dva dana rezultatom 2:0 nad vicešampionom lige šampiona, Liverpulom.

Prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović, gostovanjem u emisiji "Dobro jutro Srbijo" prokomentarisao je trijumf crveno-belih, koji će srpski narod pamtiti decenijama:

– U sportu su čuda moguća, svedočili smo događaju na "Marakani"pre dva dana, koji će se dugo prepričavati. Pavkov je imao tu sreću da da dva gola, ekipi koja je prva mnogo finansijski jača ,a videli bi šta bi bilo da Boaći bio zdrav šta bi se dogodilo. Ljudi žele da neke svoje konplekse reše preko sporta, preko fudbalera… U redu, svi želimo da pobedimo… Ali mi moramo da budemo realni, igramo sa Liverpulom, koji je na milijardi…. Verujte mi da na zapadu proučavaju, kako srpski fudbaleri, sa mnogo manje novca, su uspeli da dobiju nekog ko je finansijski neuporedivo jači.

Nije nepoznanica da su Srbi kao nacija veoma nezahvalni po pitanju trijumfa u sportu, prvi čovek Crvene zvezde prokomentarisao je zbog čega je to tako:

– Pravi primer tome je Novak Đoković, šta se desilo sa njim, od iole su ga stavili u blato. Znate kako, Srbija je u poslednjih 20 godina doživela mnogo poraza u raznoraznim oblastima. Ali, i pored toga, drže se dobro. i reprezentativno i klubski, računajući uslove, u odnosu sa čime drugi veliki klubovi raspolažu. I taj Liverpul, koji je došao malo nadobudno sa vrhunskim trenerom.. Svi su očekivali da ćemo primiti dva, tri gola petardu i svi su to priželjkivali. Ali u sportu uvek bi trebalo verovati. Mislim da je sport izuzetno važan za sport i za društvo, kako reperezativni naša reprezentacije i klubovi su naši najbolji predstavnici. Zato je sport, pored toga što je zdrav, podigao moral celoj naciji.. Šta znači ova pobeda, šta znači pobeda odbojkašica, pa podiže moral.

Čović se naposletku osvrnuo na aktuelno kosovsko pitanje, jer se svojevremeno bavio istim:

– Briselski sporazum gotovo da je umro, ali mene to nije iznenadilo. U mnogim drugim sporazumima isto se tako išlo, velikim pritiskom, velikim tempo, a onda se ne sprovedu određene stvar, napravi se zatišje, pa se preskoče ključne stvari, kao u ovom slučaju. Sada ide na dodatni pritisak, pravno-obavezujući dokument, koji bi odmah trebalo da ima neke terminološke reči razgraničenja, podela, priznanja, Mislim da je ovo što je Mogerinijeva zakazala, pokušaj reanimiranja kroz Briselski sporazum, ali sa preskakanjem određenih elemenata, Jedan od razloga su Albanci, kojima je bitno da uđu u Interpol, to im je dodatna nada da će potvrditi neke vrednosti. Nervira ih mnogo, što je 10 zemalja, a to nije malo, poništilo priznanje Kosova. Činjenica je da će posle Dubajia i skupštine Interpola, neko će biti nezadovoljan. Razlozi što oni jure za Interpolom, s jedne strane jeste državnoast, a s druge strane, pa svi su na Interpolovim listama, iako su one zatmamljene. Razlog zašto se žuri, kraj godine je blizu. Sledeće godine su izbori za Evropski parlament, kampanja već počinje od januara, zato je dodatna žurba da se ponovo dođe do nekakvih postavki i rešenja, mislim da će to biti nastavak i u Parizu sa gospođom Merkel, a onda i sa Makronom… Videćemo, ja ne očekujem bilo kakva istoriska rešenje, mene malo brine taj naziv pravno-obavezujući dokument, Jer nijedan od dokumanata ne može da bude pravno-obavezujući, ako krši Ustav jedne zemlje.

Gost jutarnjeg programa televizije Hepi osvrnuo se na situaciji u prištinskim vlastim:

– Vidimo da je u Prištini ogromna nervoza, stalne provokacije, te na Gazivodama, pa čak i nervoza među njima. Juče su ponovo skinuli na njihovoj skupštini ovlašćenje da Tači može da pregovara, to je opet fingiranje. Vidim da ne mogu da se dogovore, hoće vojsku, neće vojsku. Amerikanci podržavaja, ali oni to ne mogu bez 4 srpska glasa. Opet imanje vojske je ulazak u NATO na velika vrata.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter