NENAD ČANAK ZA HEPI TV: Raspored sedenja u Parizu posledica je trenutne političke situacije u svetu! (FOTO)(VIDEO)

 

Gost jutarnjeg programa televizije Hepi je srpski političar, Nenad Članak, koji je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" govorio o najaktuelnijim temama. 

Raspored sedenja svetskih lidera na ceremoniji obeležavanja završetka Prvog svetskog rata u Parizu izazvao je negodovanje i nezadovoljstvo među prisutnima. U diplomatskim krugovima se može čuti da je raspored bio skandalozan, ponajviše zbog toga što se kosovski predsednik Hašim Tači našao u drugom redu, odmah iza predsednika Ruske federacije Vladimira Putina.

- Niko ne pominje veliki broj žrtava koje je Srbija imala u Prvom svetskom ratu. Moj deda je učestvovoao i nosio sliku u svom novčaniku čitav život, odakle nekome za pravo da govori koliko je ko Srbin. Moram da spomenek poznatog istoričara. Hjua Strona, koji trenutno predaju na "Oxfordu". Napisao je knjigu o Prvom svetskom ratu zasnovanu na neverovatnim analizama. Podaci koji se nalaze u toj knjizi niko nije spominjao pre. Niko ne spomnjie kako je Lenjin došao u Moskvu, njemačkim vozom,kako je kapitulirala ruska vojska... Niko ne spominje dilove koje su tada postojali. Raspored sedenja u Parizu nijeorganizovan na osnovu situacije u ratu, već na osnovu trenutne situacije u svetu - rekao je Čanak. 

Poznati političar prilikom svog gostovanja govorio je i o tenutnoj situaciji na Kosovu: 

- Kosovo je izgubljeno `99. godine. Ne razumem zbog čega ljude ubeđuju da nešto nije,kad jeste, i teraju ih da žive u nadi da je nešto moguće povratiti. Uvek je bilo da je lakše verovati u laž, nego u istinu. To je isto kao da vam ukaradu auto, a vas ubede da i dalje uplaćujete "Kasko" osiguranje. Nema govora o tome..  - rekao je gost. 

 

 

 

Po pitanju evrointegracije Srbije, ali i o raspoloženju Rusije prema našem regionu, gospodin Čanak je rekao sledeće. 

- Mnogo je teško balansirati između Istoka i Zapada. Istina je da Rusija gleda samo svoj interes. U pravu je Milo Đukanović kada kaže da Crna Gora i Moskva nikada nisu imale gori odnos. Rusiji Crna Gora prestaje da bude jedini izlaz na Jadransko more, dok Srbija ima energetsku omču oko vrata. Što se evrointegracije tiče, Srbije se kreće evropskim putem hramljući, jako je teško balamsirati između Istoka i zapadata. Zanimljivo je da je za vreme NATO bombardovanja 20% više ljudi bilo za ulazak Srbije u EU nego što je to dana. Današnja situacija, 46% za, 37% protiv, ostali su neopredeljeni - objasnio je. 

Nenad Čanak se na posletku osvrnuo na svoje učešće u politici: 

- Nikada nisam imao neko ozbiljno mesto u politici. Ako pogledate moju političku karijeru, najveće dostignuće je predsednik Skupštine Vojvodine. Prilkom Miločevićeve vlasti, mi u DOS-u smo se izjašnjavali gde vidimo sebe, tada sam rekao da biv holeo da budem ministar policije. Međutim, potencijalni tadašnji ministar mi je obećao da će svrgnuti Miloševića sa vlasti,a onda sam se posvetio rekonstrukciji vojovđanskih institucija. Moram raći da je DOS najpoštenija stranka, koja je uvek bila sa svima u koaliciji, a kada je bila raspodela dobara, recimo novca, uvek je dobijala veća stranka. Zgrožavam vlastima u malim mestima, "Hitler iz mog sokaka", vlasti koje strašno sude - rekao je političar. 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live