Izvor:
16.11.2018 u 08:51
0

ODNOS SADAŠNJIH SILA PREMA SRBIJI U EMISIJI „DOBRO JUTRO“: Bez savezništa sa SAD oni su ništa u geopolitičkom smislu, oni se nalaze potpuno izlovovani i nebitni u odnosu na ostatak Evrope!

U najgledanijoj emisiji “Posle ručka” voditeljki par Milomir Marić i Jovana Jakić razgovarali su sa predesednikom skupštinskog odbora KiM Molovanom Drecunom o uzajmnom oodnosu Rusije i Srbije, kao i o saradnji Rusije sa silama Zapada i sve napetijeg odnosa Prištine i Beograda.

Kakav je stav Britanije i Francuske prema Srbiji?

Da li je stav Rusije o Kosovu, protiv veštačkih rokova, zaista jasan?

– Da. Ponovljen u nekoliko navrata. Ruski predsednik podržaće svako rešenje koje Srbiji bude odgovaralo, a američki predstavnik je sličnu stvar rekao. Bilo je određenih kontakata između ruske i američke strane gde su oni uvideli da problem KiM mora da se reši. Nedostatak političkog autoriteta je sve evidentnija u uniji i ona ne može da se nametne kao ni da se samostalno pozicionira.Sile u EU neprekidno prate američku politiku i ne mogu da nametnu svoju u potpunosti – rekao je Milovan Drecun.

Hašim Tači se pojavio u Parizu na promociji autobiografiske knjige "Nova država, moderna država". Pariz želi da ga predstavi kao velikog lidera. U kakvom su sada međusobom odnosi i kakav je stav Francuske prema Srbiji?

– Stvaranje Velike Albanije je jedini cilj, šta god da oni pričaju. Njegovu biografiju je prvi napisao Dik Marti. Njega je identifikovao kao šefa za prodaju organa. Tači je zločinac, terorista presvučen u političara. Njih sada Tačija i Haradinja odjednom promovišu kao neke mirotvorce, lidere. Ovde se samo postavlja pitanje je ko je glavni. Nesumnjivo to je Hašim ali ga Haradinaj osporava. Sve vreme se vidi sučeljavanje između njih po pitanju svega pa i Beograda i Prištine. Haradinaj je taj koji je uveo oporezivanje na uvoz srpske robe a ne Tači, postoji negde njegova izjava da se on nije složio sa tim jer mu je jasno da mu ovom trenutku to ne odgovara – kazao je Drecun.

Britanci optužuju Srbiju, uslovljavaju nas konstanto kako ćemo i kada ćemo ući u EU, a ne vide šta se kod njih dešava. Videli smo ostavke, sednicu u Londonu i opšti haos i potražnju Tereze Mej da da ostavku. Kakav je stav Velike Britanije prema Srbiji?

– U njihovoj zoni se dešavalo mnogo stvari. Mogli su da pomognu i spreče zločine na KiM alo oni su učestvovali u tome, sporedno. Sada dele kao lekciju nama, jer im savest nije čista. Oni destabilizuju Evropu trenutno. Bez savezništa sa SAD oni su ništa u geopolitičkom smislu, oni se nalaze potpuno izlovovani i nebitni u odnosu na ostatak Evrope. Sada pokušavaju da izađu ali bi opet oni nešto kreiraju i da utiču. To rade samo prljavom politikom, a svi dobro poznajemo njihovu politiku i sredstva kojim se služe, nikad nisu bili iskreni prema Srbiji a prisetimo se od Karađorđa pa nadalje. Strateški cilj je da nam naškodi i sa njima ne možemo da izgradimo dobre odnose – navodi Drecun.

Srbija neće da pregovara dalje sa EU dok se ne povuku porezi, to je izjavio Vučić.

– To je iznuđeno ponašanje Srbije zbog Prištine. Tu je potrebna aktivnost sa drugim zemljama. Slobodan protok kapitala i robe treba da postoji a Priština to narušava. Brisel kaže nema mehanizam da to spreči. Imaju, ukinite subvencije za narednu godinu ako ne povuku svoju odluku o povećanju poreza na uvoz srpske robe – naglasio je Milovan Drecun.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter