UŽIVO JAVLJANJE GENERALA RATKA MLADIĆA NA HAPPY TELEVIZIJI: Reci Voji da dođe da igramo šah, jer sam ga zadnji put tukao 7 na prema 1! (VIDEO)

U najgledanijoj jutarnjoj emisiji "Dobro jutro" sa poznatim voditeljskim parom Miomirem Marićem i Jovana Jakić govorilo se u odnosu Srbije i Rusije, našom dugom tradicijom bratstva i jednstva.

Najveće iznenađenje za naše gledaoce bilo je direktno uključene Haškog optuženika Ratka Mladića.

Gosti današnje emisije bili su: Vojislav Šešelj (predsednik SRS), Jelena Guskova (istoričar), Pavel Dorohin (član ruske Dume), Darko Mladić (sin Ratka Mladića).

Kada si upoznao prvu put generala Mladića, kakvo je to poznanstvo bilo?

- Dok je trajao rat,sreli smo se u Beogradu a general je tada bio u civilnom odelu, kada sam ga sreo drugi put uniformisanog umalo ga nisam prepoznao. Vrlo je duhovit čovek, mogu da kažem nestvarno zabavan. On je smatrao Partizanom a mene nazivao četnikom. Imali smo četnički odred na Jevrejskom grobu, bilo je tamo svakojakih nacija Rusa,Bugara i drugih, čak i Japanac. I ta jedinica je bila angažovana u Sarajevu na oslobađanju Trnova. Slavko Aleksić je ušao u Trnovo i obesio četničku zastavu. Ušao je Mladić i odmah tražio da je skine, ali pošto nije mogao da je dohvati zastava je i ostala tu. U Hagu sam Mladića upoznao do kraja, smešteni smo bili na istom spratu - rekao je Šešelj.

 

Uživo uključenje Ratka Mladića na telefon sina Darka Mladića:

Tata u emisji si, hoćeš nešto da kažeš, svi smo tu. Voja je tu, Jelena, Pavel i Marić.

- Ljubi vas deda Ratko.  I ovaj Marić neka dođe da me vidi i nek intervjuiše vojislava Šešelja a reci Voji da dođe da igramo šah, jer sam ga zadnji put tukao 7 na prema 1. I to bila mu je prisutna  ona njegova "Kosovka devojka" i loše je prošao. Pozdravljam tebe i tvog sina, i da znaš on će biti bolji poslanik od tebe, kao što je i Darko bolji od mene. Naročito pozdravljam Rusiju "Gabarit Rusija Jelena" Pozdravi komunističku partiju sovjetskog...ovaj ruske federacije. Pozdrav za Pavela i bogami ovi se mnogo šire prema Rusiji, kaži Pavelu neka otvori oči šta ovaj NATO hoće. Živ bio sine, ljubi vas deda. Voju mi pozdravi puno i reci mu da malo omrša - rekao je Ratko Mladić.

Ratko je napustio kuću dana kada je Milošević isporučen u Hag, šta se dešavalo tada u vašoj kući?

- Ratko je to procenjivao i ocenjivao šta i kada treba raditi. On je nas obavestio da će napustiti kuću. Znali smo ono što je on smatrao da treba da znamo. Ponašali smo se kako on kaže i bili smomu podrška. Ja sam im neke pregovore prevodio u ratovima.To je bilo teško vreme i ne želim da se desi nikom. Trražili mi da sarađujem da se Ratko nađe, da izdam oca, pretili su ženi i meni. Sve su učinili da sruše i moju firmu, a mali broj kolega ostao je uz mene. Trudili smo se da sačuvamo mir i da sačuvamo decu. Bilo je više upada u kuću policije sa fantomkama. Sreli su moju komšinicu Daliborku i rekli su joj:"izvinite se molim vas porodici Mladić". Stefan je imao 3 godine, i ja sam sve to predstavljao kao igru - rekao je Darko Mladić.

Pojavila se knjiga koju smo najavilio generalu Mladiću. Danas je promocija ruskog izdanja knjige a biće i na srpskom. Gospodin Dorohin je izdao ovu knjigu. Recite nešto o tome?

- Naš predsednik je od početka podržavao rad našeg komiteta za podršku generala Ratka Mladića. Kada smo se obratili predsedniku Putinu sa molbom da on podrži i da garanciju generalu za lečenje u Rusiju, on je odmah to prihvatio. Potpisao je papir koji je otišao u Hag da bi pomogao lečenje generala a sa druge strane i da mu da garanciju da je Rusija uz njega. Naši lekari su odmah otišli u Hag i doneli zaključak da je njegovo zdravstveno stanje vrlo loše. Odmah je ta garancioja prosleđena u Hag sa pečatom Ruske federacije preko ambasade, i oni su tamo razmatrali to pola godine. Na kraju su to otkazali. - rekao je Pavel Dorohin na ruskom jeziku uz prevod istoričarke Jelene Guskov.

 

Uključenje Ratka Mladića u jutarnji program "Dobro jutro Srbijo" možete pogledati u video ispod.

 

 

 

Izvo:Happytv
Foto:Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live