Izvor:
06.12.2018 u 12:02
0

NEPOŽELJNI SRBIN DEJAN MIROVIĆ GOST „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Nakon zabrane ulaska u Crnu Goru, boriću se za svoja prava“! (FOTO, VIDEO)

Pre dva dana crnogorska policija nije dozvolila ulazak u Crnu Goru univerzitetskom profesoru Dejanu Mirović, koji je nameravao da poseti rodnu kuću i najbližu porodicu u Ulcinju.

Mirović je pre dva dana oko 16.00 časova zaustavljen na graničnom prelazu Dobrakovo, gde mu je crnogorska policija saopštila da mu je zabranjen ulaz u Crnu Goru, iako je predočio da je poseta privatna.

Za emisiju "Dobro jutro Srbijo" profesor je pokazao rešenje o zabrami ulaska i prokomentarisao sledeće:

– Moj greh je, osim toga što kritikovao veze režima vlasti u Podgorici i određenih krugova u Beogradu, i to što sam želeo da posetim rodnu kuću sa pogledom na more u Ulcinju, majku i brata. Eto to je moj greh, meni je žao ukoliko sam ugrozio nacionalnu bezbednost. Ja sam iz Crne Gore, ali sam srpski državljanjin, naša država nažalost ništa nije uradila da se zaštite naša prava – počeo je svoju priču Mirović, a onda je objasnio šta se dogodilo na granici.

– Moj put je bio privatnog karaktera, a onda se desilo nešto meni iznenađujuće. Na granici se telefonski razgovor oduži, sat vremena su trajale konsultacije sa Podgoricom, što je dokaz da je stvar političkog karaktera. Nikada nisam pozivao na nasilje, ja sam pranik i dobro znam o čemu pričam – rekao je.

Prema njegovim rečima, "totalitarna i pravno neosnovana zabrana ulaska" jednom univerziteskom profesoru, koji, kako je rekao, nikada nije pozivao na nasilje ili rušenje ustavnog poretka, kao što to on nije činio, "jasno pokazuje da vlasti u Podgoricu pokušavaju da skrenu pažnju sa pravih problema, ekonomskih, političkih, kriminalnih kao i nezakonitog hapšenja poslanika, suđenja…":

– U zakonu o onom ko bude izrugivao simbole države, može mu biti zabanjen ulazak. Država i režim nije isto. Ovde je jasno da je trenutni režim umešao prste. Ono što im je verovatno zaparalo uši je što sam u svojoj indikrimisanoj izjavi pomenuo režim. Kao pravnik mislim da bi trebalo da branimo one koji podržavaju i jednu i drugu stranu. Kada vidiš šta se desilo Nebojši Medojeviću, ja sam još i dobro prošao. Ne slažem se sa Medojevićem ali mislim da bi trebalo braniti ljudska prava – objasnio je.

Profesor je potvrdio da je već angažovao stručnu pomoć, te da namerava da se bori za svoja prava:

– Angažovao sam najboljeg advokata Ivana Ninića, koji će mi pomoći da odbraniti svoja ljudska prava. Videćemo da li postoje ljudska prava za Srbe – bio je jasan i svojoj odluci Mirović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter