Izvor:
14.03.2019 u 11:55
0

IVICA DAČIĆ ZA TV HEPI: Sada je idealna prilika za stabilizaciju situacije u regionu! (VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" je ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, koji je razgovarao o gorućim političkim temama.

Prvi čovek srpske diplomatije prokomentarisao je uigranom voditeljskom tandemu, Milomiru Mariću i Katarini Korši, prisustvo stranih obaeštajnih službi na našim prostorima:

– Obaveštajno prisustvo stranih zemlja na Balkanu je oduvek bio slučaj. Zna se da su nejveće događaje u našoj istoriji kreirale strana obaveštajne službe. Ne govorimo samo o Rusima, već i o zapadnim silama. Uvek govoriomo da je 27. mart bio delo britanskih obaveštajaca – objasnio je Dačić.

Frederika Mogerini istakla je da budući sporazum Srba i Albanaca mora biti prihvaćen od Saveta bezbednosti, što podrazumeva i Rusiju i Kinu.

– To je logičan sled događaja. Sve što se dogovorimo mora da prođe kroz neko strano telo, da bi dobilo međunarodni legitimitet, kako bi se ferifikovalo to što smo se dogovorili. Dakle, Savet bezbednosti je logična istanca koja bi trebalo da usledi nakon toga. Naravno, to podrazumeva da su sve članice saglasne. Vidi se da je Amerika zainteresovana da učestvuje, ali zajedno sa Rusijom. Amerika uvek pita šta je Rusija misli i obratno. Bolton me je pitao šta misli Rusija, Lavrom mi je rekao da je kasnije pitao i Putina u Moskvi – objasnio je Dačić.

Ministar spoljnih poslova, prokomentarisao je Tačijevu izjavu: "Može razgraničenje preko mene mrtvog!

– Ovo je sada već smešno, Nušić je malo dete za njega koliko tu ima materijala za predstave. On je prvi za korekciju granica, jer želi da uzme opštine Preševo, Bujanovac i Medveđe – objasnio je ministar spoljnih poslova, a potom se nadovezao na rasploženje Amerike:

– Nikada SAD ne učestvuju u nečemu gde ne mogu da izvuče neki plus, Hejl je svojevremeno rekao da ne želi time da se bavi ako nema koristi. Sa druge strane svima se žuri, bez Amerike se ne može ništa rešiti, a ona trenutno ima svoje unutrašnje probleme. Vidimo da Bajden ulazi u kandidaturu za predsednika. Bajden, Obama, Klinton nikada nisu želeli da pričaju o ovim stvarima, nama više ide u koristi ova administracija. Teško da ćemo stići da rešimo problem do kraja američkih izbora – objasnio je.

Ivica Dačić slikovito je objasnio predstojeće planove Albanaca:

– Već sam rekao da sve liči na predstavu. Priština će gledati kako da odreaguje, da ukine takse, a da ne ispadne bruka – objasnio je ministar za TV Hepi.

Kako štampa prenosi u poslednje vreme, Haradinaj će pristati da ukine takse na nagovoru Angele Merkel, a nije nakon Trampovog zahteva:

– Njemačka, očigledno, ne preferira ideju razgraničenja. Mi sad pričamo nešto što nije ni bilo tema dnevnog reda. Predsednik Vučić je to izneo kao ideju, sam lično sam učestvovao u ideji. Razgovori nikada nisu došli do toga šta bi podelom pripalo Srbiji, a šta Albaniji.

Ministar spoljnih poslova tvrdi da bi trebalo iskoristiti ovaj "momentum", odnosno, da je ovo idealan trenutak za stabilizaciju situacije u regionu.

Happytv.rs
Foto Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter