VOJISLAV ŠEŠELJ ZA ,,DOBRO JUTRO SRBIJO": "Divim se Albancima što su dobro organizovani, što imaju čvrsto izgrađen moral!" (VIDEO)

 

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, koji je pričao o svom iskustvu u haškom tribunalu, ali i odnosima sa Albancima.

Veton Suroi je nakon 20 godina gostovao u Beogradu, dao je izjavu da će srpska vojska komandovati vojskom Kosova-

Prof. dr Vojislac Šešelj je uigranom voditeljskom timu, Katarini Korši i Milomiru Mariću, odgovorio sledeće:  

- On želi malo da omekša, da podiđe Srbiji, da se Srbija tako postavi u svojoj kolektivnoj svesti, da će Srbija biti bolja od Kosova.  To kod nas ne prolazi. Međutim, Veton Suroi spada pod umerenim Albancima, zato me bi mi bilo krivo, zbog minulih događaja, da jedan intelektualac, Albanac, strada u Beogradu. 

Lider SRS-a podelio je sa milionskim auditorijumom televizije Hepi u kakvim odnosima je bio sa Albancima u Hagu: 

- Nema kod mene predrasuda, ja sam bio sasvim u redu prema Albancima u Hagu. Jesam jednom obukao majicu "Kosovo je Srbija, Kosovo je Rusija". Samo jedan novinar je odragovao, što je bio optužen za nepoštovanje suda. Nama su tamo najveći neprijatelji bili ovi iz Haškog tribunala, mi smo se tamo svi solidarisali. Ja sam samo bio smrt spskim izdajnicima koji su pristali na saradnju sa tužilaštvom - rekao je prof. dr Šešelj. 

Predsednik Srpske radikalne stranke neretko ističe slučaj Albanaca, koji nisu želeli da svedoče jedni protiv drugih:

- Ja se divim Albanskom narodu što je dobro organizovan, što je imao tako čvrsto izgrađen moral, iako je on neprijateljski prema nama. Kamo sreće da su Srbi tako postupali - objasnio je dr Šešelj, a potom dodao zanimljiv detalj koji se dogodio tokom suđenja u tribunalu:  

- Jedan svedok, koji je bio protiv mene, izbrojalo sam koliko su mu lekarskih pregledam obezbedili, zube mu sredili, da svedoči protiv mene. On je sa ženom dobio utočište u jednoj zapadnoj zemlji, tamo mu dali stan. Nakon nekog vremena, valjda mu je dosadilo i vratio se u Srbiju. Što je još smešnije, na kraju se pridružio mom timu odbrane - objasnio je. 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Kviz: Soba sreće
22:00 Parovi - Vruća stolica
02:30 Parovi - Live