Izvor:
18.03.2019 u 10:16
0

MILOVAN DRECUN ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbin na Srbina ne sme da udara u ovako bitnom geopolitičkom momentu! (VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" je predsednik Skupštinskog odbora sa Kosovo i Metohiju, gospodin Milovan Drecun.

Juče je obeležena godišnjica martovskih pogroma, kada je srpsko stanovništvo masovno prognano sa teritorije Kosova i Metohije od strane OVK-a i albanskih ekstremista.

Gost jutrarnjeg programa osvrnuo se na ovaj nemili događa za srpski narod:

– U Udruženju kidnapovanih i ubijenih osoba sam govorio da je sada naša obaveza da počinioce tog pogroma provedemo pravdi. Rekao sam da nam je u ovom trenutku najpotrebnija srpska sloga – rekao je Drecun.

Na temu upada demonstranata i pripadnika opozicije u zgradu RTS-a gospodin Drecun je rekao:

– Udar Srbin na Srbina u presudnom geopolitičkom trenutku, to nije nikako dobro. MI smo juče imali demonstracije, nisu to bile demontracije, to je bio nasilan način osvajanja vlasti na ulici. To što se desilo juče pokazuje početak političkog procesa da se zbaci legalna vlast. Ja sam dao svoj glas na izborima, kao i dobar deo srpskog stanovništva, ne želim da se moj glas poništi, tada bih bio građanin drugog reda – objasnio je Drecun.

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovu i Metohiji prokomenarisao je brojne uvrede na njegov račun:

– Već neko vreme sam na meti brojnih negativnih kometara zbog svojih političkih stavova.Ja sam bio u ratu na Kosovu 1999. godine i ne želim da se bilo šta od sličnog dogodi, zbog toga zagovaram jedno mirno političko rešenje.

Da li Albanci žele novu Oluju i da proteraju ovo malo stanovništva što je ostalo:

– Mislim da su oni svesni da im je to preveliki politički rizik, mislim da se oni spremaju na jedno političko cenkanje. Njima je najbitnije da na sveru uzmu Trepču, Gazivode i da uzmu Severnu Mitrovicu. Oni sada pripremaju taj teren, pa ako dođe do dogovora, rećiće: "Ovo je naše"…

Na pitanje uvođenja taksi, Milovan Drecun je skrenuo pažnju na mogući scenario:

– Oni će da se opiru povlačenju taksi, a onda će u jednom trenutku da kažu: "U redu, činimo ogroman ustupak Srbiji, povlačimo takse, ali na to platformu koja kaže, nećemo da pregovaramo oko Kosova, želimo da Srbija prizna Kosovo." Ono što je najopasnije jeste da su oni tom platvormom automatski poništili Briselske sporazume. Nema zajednica srpskih opština, onda nema Briselskog sporazuma…

Detaljnije pogledajte u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter