Izvor:
21.03.2019 u 12:58
0

SVETOZAR VUJAČIĆ I DARKO MLADIĆ ZA HAPPY TV: „Što se tiče te revizije, ja na žalost nisam optimista!“ (VIDEO)

Gosti jutarnjeg programa Hepi televizije "Dobro jutro Srbijo" bili su Svetozar Vujačić, bivši advokat Radovana Karadžića i Darko Mladić.

Sa njima su naši voditelji Katarina Korša i Milomir Marić razgovarali na najaktuelnije teme.

U kakvim su odnosima Radovan Karadžić i Ratko Mladić je nešto oko čega su mnogi spekulisali pa smo to imali prilike da saznamo od sina ratnog komandanta Vojske Republike Srpske:

– Imali su priliku da razgovaraju na način na koji nisu mogli u toku rata i posle rata. Taj se sukob podgrevao. Ja sam, sticajem okolnosti, bio prisutan kad su Ratka nagovarali da izvrši puč ali je on to odbio jer je smatrao da je to pogrešno ne samo sa pravne strane nego da bi to uvelo u srpsko-srpski sukob koji bi na kraju doveo do našeg totalnog poraza i nestanka Republike Srpske. Oni su sve to izdiskutovali– rekao je Mladić i dodao da se sretao sa Radovanom Karadžićem kada su imali posete nakon što je ukinuta restrikcija komunikacije među njima, tj do prvostepenih presuda.

Njegov otac se sam branio ali kaže da je jasno i da se dokazalo ono što on govori:

– Nijedna odbrana tamo sama ne može ništa!-rekao je Mladić.

Advokat je komentarisao presudu:

– Imam jedan komentar na presudu i to sam rekao i pre devet godina i to je razlog zašto mene Holanđani nisu dali vizu. Jer sam vređao Haški sud, rekao sam da je to pravna nakaza od suda. Tada sam bio aktivan advokat Radovana Karadžića, jedini advokat u Beogradu kad je bio u pritvoru devet dana, septembra 1998. godine. Mene su zakazali kod ambasadora Holandije, Ivica Dačić, tada ministar unutrašnjih poslova i Rasim Ljajić koji je bio predstavnik nacionalnog komiteta, da porazgovaramo o vizi. On me nije ni primio u kancelariju iako sam najavljen i zakazan od najviših naših organa. On me je primio i između nas su bile rešetke. Ja sam rekao: "Nisam ja terorista nego advokat."Rekao mi je daje dobio takvu direktivu.– rekao je gospodin Vujačić i naglasio da kakva je presuda Radovanu Karadžiću, neće biti bolja ni Darkovom ocu te da je ona skandalozna i sramna.

– Trebao bi da bude isti standar za sve! Vi kad pogledate, sa muslimanske strane, čak i oni ljudi za koje su same kamere govorile da su ubijali Srbe, nisu ni procesuirani. Eto Naser Orić je procesuiran pa oslobođen ali ima ih masa. Mnogi, za koje javnost i ne zna uopšte, a koji zauzimaju razne funkcije u državnim institucije.– rekao je Darko Mladić.

– Što se tiče te revizije, ja na žalost nisam optimista. On je juče rekao da je kraj i komentarisao je i Mladića– zaključio je Vujačić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter