Izvor:
03.04.2019 u 11:47
0

ČANAK ZA TV HEPI RAZREŠIO MNOGOCITIRANU REČENICU: „Mi hoćemo naše pare, a ONI hoće naše pare!“ (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa televizije Happy je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak, koji je razgovarao na najatuelnije političke teme.

Parlament je pristao da razgovara o zakonu o Vojvodini koji je prethodno odbije, evo šta na to kaže gospodin Čanak:

– Od 2002. nije bilo nikakve debate o Vojvodini. Tada je bio na dnevnom redu zakon kojim su vraćene mnoge ingerencije, potvrđivanje statuta. Ovo je prvi put da se otvoreno govorilo o autonomnoj pokrajni Vojvodini, ja sam za to istrpeo mnogo kritika, ali me nimalo to nije promenilo u uverenju da se to dobro postupilo. na pitanju zbog čega se sa dnevnog reda smaknuto Kosovo zarad Vojvodine, ne mislim da je to greška. Učestvovao sam u nizu debata o Kosovu, ne vidim da se išta postiglo, oslim nadmetanja o patriotizmu. Ako vam nešto iz ustava nije prioritet, šta će vam onda biti priorite. Bila je ustavna obaveza još 2008. godine da se ovo uradi, a nije, to dovodi u pitanju pravni imidž Republike Srbije – objasnio je gost TV Hepi.

Gospodin Čanak objasnio je rečenicu zbog koje je mnogo puta citiran.

– Nikada nisam pitao tako "Gde su naši novci?". Uvek sam postavljao to ovako, gde je nesporazum sa Beogradom, a nesporazum je sledeći. Mi hoćemo naše pare, a oni hoće naše pare. Mi nikako da se dogovorimo čije su naše pare, ne gde su. U trenutku kada dođemo do para, oni kažu, mi prihvatamo autonomiju Vojvodine, ali bez elemenata državnosti. Pazite, automonost zanči samostalno donošenje regula… – objasnio je gost Milomira Marića.

Glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić upitao je Nenada Čanka o tvorevini koja je podrazumevala Vojvodinu, Kosovo, Crnu Goru, ali da Koštunica svojevremeno odustao kada je spomenuta Vojvodina:

Prvi put čujem ovo! Mi smo imali predlog pre 21 godinu federalizacije Srbije sa Republikom Vojvodinom i Republike Kosovom. Da je to urađeno tada, to bi aposlutno uspelo. Međutim, kada je izbio rat, kada se Kosovo osamostalilo, kada je Milošević potpisao Kumanovski sporazum, te ideje su nestale.

Na pitanje da li je bio u dilemu da osvoji široke narodne mase ili da bude kritički "duh":

– Pre svega, ja ne mogu da budem novi Šešelj, samo mogu da budem novi Čanka. Drugo, ja jesam Srbin po rođenju, ali nisam Srbin po profesiji. Mnogi žele da budu Srbi po profesiji, pa dobiju izliv krvi na mozak.

Ostanite uz televiziju Hepi.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter