MILAN KRKOBABIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Uskoro formiranje Nacionalnog tima za spas sela! (VIDEO)

 

Današnji gost prvog jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je gospodin Milan Krkobabić, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća.

Razgovor koji su vodili Milomir Marić i Katarina Koroša odosio se na razvoj poljoprivrede i srpskog sela. 
Na pitanje kako država pomaže srpskom poljoprivredniku i o formiranju Nacionalnog tima za spas sela,  ministar odgovara: 

Dobijaju oni razne vidove podsticaja. Nužno je da postoji neka politička volja, neki garantni fond iz koga će Vlada da vrši nadoknade poljoprivrednicima za sve ono što je prouzrokovano u igri tržišta i cena. Često čujemo da je tržište Bog. Cenu ne možemo da garantujemo, ali ako je cena ispod proizvođačke onda ćemo iz adekvatnog državnog fonda da nadoknadimo tim domaćinima. Onda nećemo imati malinare na ulicama. Upravo pirpremamo Nacionalni tim za spas sela. Imaćemo ga za jedno mesec dana. Odradiće svoj posao do konca godine. Ja onda očekujem da ćemo imati osnov za definisanje te prave politike. Odnosno da ćemo u Skupštini izdvojiti novac. Hajde da se pozabavimo srpskim selom na jedan specifičan način. - istakao je Krkobabić

Ministar Krkobabić naglašava da je važno pomoći sprskom selu da bi opstalo. Na pitanje kako njegovo ministarstvo podstiče razvoj sela on odgovara:

-Selo nije samo poljoprivreda. Pitanje oživljavanja sela je ključno. Nedavno je predsednik Republike govorio o tome. Treba otići iz studija i obići ta sela. Selo Krajišnik ima 156 praznih kuća. Jedan inteligentan čovek koji se vratio iz Beograda, oživeo je ovo selo, uzeo ove kuće i napravio etno selo. Dakle, ljudi treba mnogo toga da urade, ali potrebna im je finansijska podrška- zaključio je Krkobabić.

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka