Izvor:
15.05.2019 u 07:39
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“:“Sudija koji je doneo odluku je izrazito antisrpski orijentisan“!

U jutarnjem programu Hepi televizije "Dobro jutro Srbijo" sa Milomirem Marićem i Katarinom Koršom, ugostili smo predsednika Srpske rdaikalne stranke prof.dr Vojislava Šešelja.

Šta za tebe znači poziv za Hag, odnosno izdat je nalog za hapšenje dva člana SRS Verice Radete i Ljojića. Da li je to novi pristisak na Srbiju?

– Nekoliko puta su pokušali ali nisu uspeli. To je vrsta pritiska za Srbe, ali nema instrumenata kojim bi taj pritisak ozbiljnije sprovodili. Savet bezbednosti je izbegavao da se upušta u to, smatrajući sa pravo da to nije neko krivično delo koje bi moralo da zahteva njegovu intervenciju. Smatram da je ovo šuplja priča. Sudija koji je doneo odluku, je izrazito antisrpski orijentisan, što se vidi iz svih presuda, krajnje je ligidan – rekao je Šešelj.

Zašta su oni optuženi, kao pristisak na svedoke?

– Koji su navodno mene teretili. To je čista izmišljotinja, ne znam ni ko su ti ljudi. Očigledno je da su oni njima obezbedili stanove u inosranstvu, ugodno građanski su ih situirali, videćemo kakav će biti ishod. Oboje su narodni poslanici, ne mogu biti isporučeni.

Juče je bio glavni govornik u parlamentu, govorilo se o doživotnoj robiji?

Da li postoji uslovni otpust za doživotnu robiju, različita je praksa u Evropi. Neće valjda Srbija da bude najstrožija kako si rekao, i da mi je drago što su to uneli u zakon.

Kad se desi neko monstuozno, ljudi traže doživotnu i smrtnu kaznu?

– Ja sam protiv smrtne kazne jer nema ispravke sudske kazne. Kod ubistva dece bi tražio da se počinalac ubije. Sa aspekta moderne tehnologije, to je nečovečno – zaključio je.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter