Izvor:
27.05.2019 u 11:30
0

NEBOJŠA ČOVIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „U svakoj ozbiljnoj državi treba preduzeti ozbiljne mere kako ona ne bi došla do…“! (VIDEO)

Nebojša Čović gostovao je jutros u emisiji " Dobro jutro Srbijo", te je tom prilikom govorio o mnogim gorućim temama.

Ljudi Ramuša Haradinaja su izveli akciju u Kumanovu, tamo su praktično izazvali pravi rat. Najbliži saradnik Ramuša je osuđen na 45. godina robije za to delo – kazao je Marić.

Jeste. Samo da podsetim tamo 2000. te godine smo mi ugušili onu pobunu i terorističke napade na prostoru Preševa i Bujanovca, Medveđe, tad se otvorila i Makedonija, tad smo sa Makedonskim bezzbednosnim strukturama uspeli da ugušimo i to. Oni su pravili terorističlke napade na našu vojsku i policiju na prostoru Preševa, Bujanovca, i Medveđe, a kada mi preduzmemo akcije, oni su prelazili na Kosovo i Metohiju, prema Kosovskom pomoravlju. Pa su Amerikanci zatvorili tu sezonu. Nakon toga su oni isticali i bežali prema Makedoniji, pa smo to zatvorili i lokalizovali. Ništa nismo mogli bez KFORA – kazao je Čović.

Kada sam ja bio gradonačelnik od 93 do 97 godine u tim peridorima je bilo promena predsednika Vlade, ja se tad nisam bavio Sandžalkom. 2004 ugljenin poostaje sjajna persona. to je naše funkcionisanje, odns funk institucija dogovora i nekih namirivanja. U svakoj ozbiljnoj državi treba da se preduzme nešto kako bi se normalno živelo, ko je bio sudija, tužilac, ne isključujem ni faktore droge. Ugljanin pok da napravi albanizaciju prostora sandžaka. Svi trebaju da završe sa adevkavtnim presudama. Tači i Haradinaj se takmiče ko će biti veći nacionalista. Niko iz evropske unije ne povlači određene poteze prema njima – dodao je on.

Istraživač na Geopolitičkom forumu Kembridž univerziteta i bivši diplomata na Balkanu Timoti Les veruje da će Kosovo na kraju biti podeljeno, i to tako što će, kako kaže, samo biti formalizovano stanje na terenu – Beograd ne kontroliše jug, a Priština sever.

On kaže da kosovsko pitanje u ovom momentu jeste zaglavljeno, jer je, prema njegovim rečima, Priština odbacila ponudu Beograda o podeli za priznavanje, ali ističe da to neće biti zauvek, jer obe strane žele da reše problem koji paralizuje njihov nacionalni razvoj, podestio je Marić.

– On kaže da će Albanci pokušati da naprave veliku Albaniju. Mnoge stvari ne razumem. Plašim se da ćemo na kraju doći u situaciju da pokleknemo. Neophododan je minimum jedinstva oko ključnih pitanja. – konstatovao je Nebojša.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter