MILOVAN DRECUN: "Postoji agenturna mreža koja deluje u Srbiji i to protiv interesa Srbije, na udaru su svi koji mogu da utiču na kreiranje javnog mnjenja!"(VIDEO)

 

Gost našeg jutarnjeg porograma bio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, gospodin Milovan Drecun. 

Naši domaćini razgovarali su sa njim o važnim temama za srpsku javnost. 

Beograd na meti stranih obaveštajnih službi,srpske političare vrbuju novcem i uticajem, najaktivnije su službe Nato država, pre svega , američka i britanska, intenzivno rade Nemci, Hrvati i Albanci

- Zaboravljena je jedna služba koja je izuzetno prisutna ovde, a to je bugarska. U vreme Sovjetskog saveza bugarska služba bila je zadužena za prljave akcije. Moja istraživanja su pokazala da je bugarska služba jako prisutna na Kosovu i Metohiji, ali posebno u Vojvodini. Kako su meni rekli, naročito među univerzitetskim profesorima. Teško se dolazi do informacije ko čini neku agentalnu mrežu neke strane službe.Albanska obaveštajna služba je decenijama radila da stvori situaciju kakva je danas na Kosovo. Ako želite da dođete do agentalne mreže, morate pratiti tokove novca! - poručuje Drecun.

- Imate sitaciju da Tužilašto za ratne zločine u Beogradu dobija u jednom periodu kada je prethodni tužilac tamo dobijaju dosta novca kao d onacije od stranaca, na primer američke ambasade. Dođete onda do nekih dokumenata gde vi vidite da tadašnji tužilac Vukčević će jednom mesečno obaveštavati predstavnika ambasade o toko predmeta. Kako da onda to nazovete? O toku predmeta naše tužilaštvo ne sme da obaveštava nijednog stranog predstavnika.

- Naše službe prilično dobro rade, mi nemamo nijednu terorističku akciju radikalnih islamista. Drugo, imamo uspešnu kontraobaveštajnu zaštitu predsednika Vučeća. Postoji agenturna mreža koja deluje u Srbiji i to protiv interesa Srbije, na udaru su svi koji mogu da utiču na kreiranje javnog mnjenja. - poručuje Drecun. 

Izvor: Happpytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro