SAVA SE IZLILA U BEOGRADU: Reporterska ekipa Hepi TV na licu mesta! (FOTO)

Republički hidrometeoroški zavod (RHMZ) upozorio je da će vodostaj na Savi biti u porastu i da će prevazići granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda.

U prestonici se to već dogodilo. Sava se izlila i poplavila novobeogradski kej.

Savski kej u Bloku 45 danas je pod vodom. Naša reporterska ekipa uputiča se kod našeg sugrađanina, ugostitelja Renata, čiji je brod-restoran na Sava do pola poplavljen:

- Nadali smo se da će šteta da bude manja. Od sinoć do jutros voda je narasla 2 cm. Nadam se da će se voda povući i da je ovo najgora moguća situacija koja će zadesiti Beograd. Uz veliku količinu vode, pojavio se i veliki broj komaraca. U pitanju su na hiljade rojeva komaraca. Uz vodu i komarce, ne zna se šta je gore. 

 

Iz Zavoda za biocide tvrde da će prskanje protiv komaraca krenuti već danas u 17 planskih delova Beograda, a Renato otkriva da je svake godine za stvaranje probelema zadužena reka Sava:

- Svake godine nama je Sava problem. Beograd ima tu lošu priču što se sve reke ulivaju u Savu i Dunav, a Sava već nekoliko godina stvara problem. Apelujem na ljude iz Vlade da se brana malo otvori Nadam se da će voda sutra već da krene bar par cm da opada - rekao je Renato. 

Sava se  izlila na šetalište, dok je na Adi Ciganliji, na manjem delu kod marine, prekinula i potopila biciklističku stazu.

Pored ogromnog nivoa vode, primetna je velika količina đubreta koja se nakupila baš zbog velike količine priliva vode. 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30   Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro