Izvor:
12.06.2019 u 10:51
0

MILOVAN DRECUN: „Trepča, Gazivode i trafo-stanica Lavač mogli bi da budu mete fizičkog zaposedanja od strane Albanaca!“ (VIDEO)

Gost našeg jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Milomir Marić i Katarina Korša su sa gostom razgovarali o aktuelnom stanju na Kosovu i Metohiji.

Zeleno svetlo za novi napad na KiM. Ministar Dačić je juče najavio da se sprema napad na Sever Kosova, stalno se preti sa novom „Olujom“ i „Bljeskom“. Je li postoji opasnost da dođe do neke intervencije Prištine?

Ima mnogo indikatora koji mogu da ukažu da se nešto sprema, kada je u pitanju vojna, policijska ili druga akcija. Ministar Dačić je upozorio na moguće diverzije, definisao je da je prioritet Trepča, da bi oni želi fizički da ovladaju kombinatom koji je u severnom delu Kosovske Mitrovice. Trepča i Gazivode i trafo-stanica Lavač mogli bi da budu mete fizičkog zaposedanja od strane Albanaca. Kada pogledate šta se sve dešava u kontinuitetu, te stalne provokacije koje testiraju mogućnosti i srpskog naroda i države Srbije, znate, kada oni upadnu sa tolikom silom sem što zastrašuju i prebiju ljude,oni testiraju naše mogućnosti kako ćemo reagovati u eventualnim sličnim situacije koje bi bile opsežnije. – napominje Drecun.

Ovaj upad jedinica Rosu da li je bio sačekuša za Srbe?

Kada pažljivo analiziramo šta se desilo, oni su se spremili za sto postotnu kriznu situaciju i to je ono što vam govorim da se vrši testiranje naše reakcije. Imate stalne provokacije kojima se testira naše reagovanje, izuzetno su pojačane obaveštajne aktivnosti. Postoji Kosovska obaveštajna agencija koja legalno deluje, postoji ilegalna Tačijeva služba Šik. To je ilegalna služba, iz OVK je ostala, Kadri Veselji je šef, to je partijska služba Hašima Tačija i te stranke i ona je naročito prisutna na severu Kosova. Imate pojačano obaveštajno delovanje pojedinih zapadnih službi, imate elektronsko nadgledanje, ispituje se raspoloženje stanovništva, moguće reakcije… Oni pokušavaju da nađu ljude koji će interese Prištine da stavljaju ispred interesa srpskog naroda. Sve to ukazuje na pripreme. Treća komponenta na osnovu koje može da se donese ocena da oni pripramaju neku akciju, jeste gomilanje snaga, oni imaju specijalne jedinice, imaju FIT imaju NJSO, to je bivši Rosu, trideset odsto su podigli brojno stanje te jedinice i vrše njihovu koncentraciju u nekoj vrsti potkovice prema severu. Kao značajne snage imate takozvanih kosovskih bezbedonostnih snaga, onda imate ilegalne formacije, to su organizovane kriminalne grupe, imate radikalni islamistički pokret… Terorizam, kriminal i politika su na Kosovu izmešani. Kada sve to pogledate, vidite da Priština ima kapacitete da može nasilno da uđe na Sever. Oni hoće da postave granicu samoproglašene države na Kopaoniku!– zaključuje Drecun.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter