Izvor:
12.06.2019 u 11:15
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: „Pokušaj kriminalizacije severa Kosova je usmereno protiv Srba!“ (VIDEO)

Gost našeg jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bije je ministar policije, gospodin Nebojša Stefanović.

Milomir Marić i Katarina Korša razgovarali su sa ministrom o Kosovu i Metohiji. Pitali smo ministra o mogućnosti ponovnog upada na sever Kosova i Metohije i o nepoštovanju Briselskog sporazuma.

Da li je Zapad dao zeleno svetlo za novi napad na Kosovu?

Kosovo je deo naše zemlje, uvek je deo važnih pitanja koja mi postavljamo svakoga dana za bezbednost srpskog naroda koji tamo živi. Naše bezbednosne službe ozbiljno rade svoj posao, vi ste čuli ono što je predsednik Vučić govorio u prethodnih nekoliko nedelja. Ništa od toga nije slučajno, i predsednik Vučić je rekao vrlo precizno i na način koji garantuje stabilnost naše zemlje i koji pokazuje da smo ozbiljna zemlja, veoma smo ozbiljno bili i tada i sada zabrinuti za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, zato što nekoliko faktora koji su sustiču pokazuju na to da kosovski Albanci gube strpljenje. Oni neće ništa da ispune. Potpišu ljudi sporozum pre šest godina, vi se obavežete na taj sporazum, i u poslednjih par nedelja imate izjave Tačija da mu ne pada napamet da to ispuni, a tri godine nas ubeđuju da će to da urade. Najgore od svega je što u to mora da se uključi Evropska unija koja mora da shvati šta su posledice toga kada za nešto garantujete, pa onda neko ko je učestvovao u tim razgovorima kaže da mu ne pada napamet da to uradi. Izvinite, a šta ćete da preduzmete da zaštitite kredibilitet Evropske unije? Pitanje je sada, kako da sutra verujemo kada sednemo da sa bilo kim razgovaramo, a da za to bude garant Evropska unija? Kako da znamo da će to neko da poštuje i ako ne bude poštovao da će imati neku vrstu sankcije od Evropske unije? Na Savetu bezbednosti su se svi složili da su takse štetne i da ih treba ukinuti. Žele da nas ubede kako svi oni zajedno nemaju uticaj da uvere rukovodstvo u Prištini da je u njihovom interesu da ukinu takse. Mene u to ne mogu da uvere! – poručuje Stefanović.

U Vašingtonu Fljora Čitaku kaže da Beograd nije ništa ispunio i da on koči dijalog?

– To su besmislene stvari. Oni ne mogu da pobroje ijednu stvar koju mi nismo uradili! Zar mislite da nešto nismo uradili da nam ne bi stranci svaki dan „nabijali na nos“? Slušam besmislene fraze, kako se drugačije tumači u njihovom internom zakonodavstvu, pa kada kažu da takozvani Ustav Kosova to zabranjuje, ako ćemo tako, mi onda sa vama ne treba ni o čemu da razgovaramo. Ali, Srbija hoće da razgovara!

Fljora Čitaku je napala Ujedinjene nacije, tražila ukidanje misije na Kosovu i Metohiji?

Oni će pre svega tražiti uklanjanje misije Ujedinjenih nacija sa Kim, jer tu nemaju apsolutnu podršku, jer njima trebaju samo oni koji im daju aposolutnu podršku. Oni će pored hapšenja ovog Rusa, po stranu to, to očigledno je bilo smišljeno očigledno su ti sukobi između njihovih institucija i UN-a bili režirani sa ciljem da se misija UN-a povuče sa Kosova i Metohijje. To su ozbiljni problemi na koje smo mi ukazivali mnogo ranije. – ističe Stefanović.

Vlasti na Kosovu pokušavaju da sever Kosova prikažu kao kriminalnu sredinu?

Sve dok ne odete negde na Zapad i pričate sa policajcima, oni kažu da je jedan od njihovijh većih problema albanska mafija. To nije tajna da je albanska mafija počela da bude veliki problem i Evropi i svetu. Pokušaj kriminalizacije severa je usmereno protiv Srba!- poručuje Stefanović.

Izvor: Happpytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter