Izvor:
12.08.2019 u 12:35
0

SAŠA ADAMOVIĆ ZA HEPI TELEVIZIJU: Očekujem u narednom period spoljne i unutrašnje pritiske, opasni su i jedni i drugi! (VIDEO)

Istoričar, Saša Adamović je tokom gostovanja u jutarnjem programu Happy televizije upozorio na spoljne i unutrašnje pritiske sa kojima će se u budućnosti susresti Srbija, važno je napomenuti da su podjednako opasni i jedni i drugi.

U medijima se pojavila vest o izjavi bivšeg savetnika američkog predsedničkog kandidata Majkla Karpera da ako ideja o razgraničenju Srbije i Kosova ne uspe, on ne zna šta bi bio plan B. To je praktično prva izjava nekog iz kruga Trampovih protivnika u kojoj zagovara ideju o podeli Kosova.

Majkl Karpenter nije nam objasnio taj plan oko razgraničenja, da li je to plan Džožefa Bajdena? Ne sporim da su se oko Kosova promenile mnoge stvari, nezavisnost nije više "zakucana". Decenijama se ne rešava kiparsko pitanje, zašto bismo onda morali kosovkso?Povlačenje priznanja pokazuje da se projekat nezavisnoosti Kosova „debelo“ negde zaglavio. Mi smo u ovom procesu pravno nadmoćna strana, jer Kosovo nije ni u UN, NATO-u, UNESCO-u… Sada vi tražite od Srbije da prizna nezavisnost, a uvodite takse, da li je to normalno? – uptitao je Adamović gostujući u jutarnjem programu Happy televizije.

Adamović je istakao da trenutno nema uslova za nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, jer nije ispoštovan takozvanim minimum minimuma. Takođe, upozorio je na buduće unutrašnje i spoljne pritiske koji deluju zajedno i koji su podjednako opasni.

Ja mislim da sada nema uslova za nastavak dijaloga, treba sačekati izbore u Prištini. Sa druge strane, mi smo postavili minimum minimuma, a to je da se ukinu takse. Prvo i osnovno imate Briselski sporazum, jer ono što je suštinski je formiranje Zajednice srpskih opština, a oni o tome neće ni da čuju. S druge strane, i nas iduće godine čekaju izbori. Ja očekujem da će u narednom periodu biti i spoljni i unutrašnji pritisci, opasni su i jedni i drugi zato što zajedno deluju, odnosno na istom su zadatku.- upozorio je Adamović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter