Izvor:
30.08.2019 u 10:02
0

MILAN KRKOBABIĆ O RAZVOJU SELA I UDRUŽIVANJU MALIH POSEDA: „Počeli smo sa vraćanjem poverenja malih preduzetnika!“ (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je Milan Krkobabić, ministar regionalnog razvoja, koji je govorio o značaju malih preduzetnika i načinima na koje država subvencioniše i podstiče ljude da ostanu na selima i nastave sa bavljenjem poljoprivredom.

– Vratili smo poverenje i brojke su zaista neprikosnovene. To su podaci Zadružnog saveza i oni govore da ima ukupno 560 zadruga. Politika cena i razne igre mogu da poljujaju to poverenje ali se to neće desiti. Kada malo bolje pogledamo Evropsku Uniju vidi se ko odlučuje o svemu. Igra danas u svetu je između države, tržišta i korporacija. Holandija danas sa reeksportom postiže odlične rezultate. Da bi nas razumeli sprski domaćini glavno pitanje je DA LI DRŽAVA TREBA DA SE MEŠA? Pa naravno da treba da se umeša i da taj naš seljak bude zaštićen – rekao je Krkobabić.

Milan Krkobabić je istakao svoju posetu Kniću i otkrio da je tamo otkrio vrlo pozitivne primere uspeha akcije "500 zadruga za 500 sela", a neke brojke zarade su zaista sjajne.

– Bio sam u Kniću i čuo sam za čoveka koji zarađuje milion evra od izvoza kiselog kupusa. On mi je rekao "daj seljaku šaku soli i vratiće ti pun džak". Nije dovoljno imati samo primarni proizvod, hajde malo da ga doradimo i da ga preradimo. Izvoz 96 posto koji imaju Nemačka i Švajcarska je primer za to. U Kniću su se jednostavno prilagodili i time se bave, u Futogu će reći da je njihov kupus brend. Dobro je da se ti proizvodi prodaju i da su na ceni. Širi se proizvodnja i to je jedna impresivna linija, a sve su to bili samo pojedinci koji su se udružili u proizvodnju i ostvarili profit. Mi smo pomogli novi deo pogona koji se bavi pakovanjima sa 100.000 evra, uz sve ono što su ti proizvođači već imali – zaključio je Krkobabić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter