Izvor:
09.09.2019 u 10:48
0

MILOVAN DRECUN U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Mnogima smeta posao koji obavljam sa radnom grupom za prikupljanje dokaza (VIDEO)

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun odgovarajući na pitanja u emisiji "Dobro jutro Srbijo", otkrio je šta misli o izjavi Ramuša Haradinaja u kojoj Haradinaj tvrdi "da ga Specijalno tužilaštvo u Hagu više neće zvati".

– Ramuša Haradinaja spec tuž zove jednom u svojstvu osumnjičenog da daju izjave. Ako se nađe na optužnici onda će biti pozvan na suđenje. Nekim ljudima u Srbiji počinje da smeta ono što ja radim sa radnom grupom za prikupljanje dokaza zločina terorističke ovk i krenula je lavina i počinju ekstremni napadi. To su naručeni tekstovi u medijima, tabloidima, na portalima. Čini mi se da to ima dosta veze sa uticajem koji Kadri Veselji ima kao šef obaveštajne službe Hašima Tačija – započeo je priču Drecun.

Milovan Drecun je tu konkretno mislio na nedavne optužbe od strane Rade Trajković da se sastao u Gnjilanu sa Šaipom Mujom, drugooptuženim za trgovinu ljudskim organima.

– Rada je rekla da sam bio tamo u svojstvu predsedavajućeg radnom grupom odnosno poslanikom i da sam se u Gnjilanu sreo s njim kao diplomata. Ja od kada sam poslanik, nisam bio u Gnjilanu. Ta priča sa Šaipom Mujom je ispričana javno u medijima 2007. godine. Bio sam u Prištini sa jednim pripadnikom UNMIK-a srpskog porekla, tamo sam se sreo sa Srbinom iz Kosovskog pomoravlja i predložio mi je da odemo u restoran na skretanju za Gračanicu. Kroz razgovor je došao vlasnik restorana i shvatim sam posle priče s njim da je to doktor koji je osumnjičen za vađenje organa i rekao je da to nije istina i da je zbog toga pobegao u Nemačku. Pokušavao sam da, kao novinar tada, saznam što više. Po njegovoj priči on je bio blizak sa Hašimom Tačijem, imao je pokrenutu privatnu televiziju i restoran. Čak sam i njegovu vizit kartu pokazivao javno – izjavio je Milovan Drecun.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter