MILOVAN DRECUN ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO!": Moramo biti oprezni kada su Albanci u pitanju!

 

Za "Dobro jutro Srbijo" govorio je predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. On je izjavio da Albanija pokušava na sve načine da prisvoji Kosovo, te da kako se spremaju izbori, njima nije svejedno jer i oni znaju ko će izaći sa procentualno najviše glasova. 

- Ključni pritisak Albancima da se raspišu izbori, bili su od strane Amerike. I znajte da uvek kada se radi nešto dole, u to su umešane velike svetske sile, male zemlje ne mogu niti umeju da upravljaju politikom.  Ako se postigne rešenje, ono mora biti obostrano prihvatljivo, te mora doći do razgovora. Mi smo uvek pokušavali razgovorima da rešimo situacije, međutim, oni sve pokušavaju nasiljem. Mogu napomenuti, kako vreme prolazi sve ćemo više imati situaciju snažnijeg integrisanja Kosova I Albanije, te postoji opasnost da ojača sila koju nećemo moći da pobedimo, a do toga naravno ne sme doći. 

 

Milovan Drecun je u jutarnjem programu napomenuo da Albanija uvek ima neke poteze u planu i da ništa ne rade "tek onako", već planski.

 - Albanci uvek nešto spremaju kada se približavaju izbori, i sigurno da im nije pravo kada bi Srbi dobili većinu glasova. Oni su sami krivi za sve što im se događa, jer su bili pokretači svih sukoba. Mi, kao jedna normalna država, nadamo se da ćemo pronaći rešenje i kompromis sa Albancima, kako bismo znali u kakvoj smo situaciji - izjavio je predsednik skupštinskog odbora za KIM Milovan Drecun.

 

 

Happytv.rs
Foto: arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro