Izvor:
24.09.2019 u 11:32
0

MILORAD VUČELIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“ O 161. VEČITOM DERBIJU: Pobeda Partizana je čista kao suza! (VIDEO)

Govoreći u emisiji "Dobro jutro Srbijo", predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić prokomentarisao je sva dešavanja vezana za 161. Večiti derbi.

– Partizan uvek ide na titulu. Ja se nadam da ćemo biti u konkurenciji za titulu ako ne bude nekih stvari koje nisu vezane za sport. Više nego zasluženo smo pobedili jer protivnik nije šutnuo nijednom na gol. Što se tiče tvrdnji Terzića, on se ponaša kao da je opunomoćen od strane države da govori o fudbalu. To je jedan način govora i svest da sve što on nije on uzeo je u stvari oteto. Taj rečnik da se laje u Partizanu jasno govori o njemu. Kada govorimo o otimanju, da li je neko njemu oteo obraz? Stalno sam spominjao kako je predsednik Vučić pomagao Partizanu, iako se to možda nije sviđalo nekim našim navijačima, a ticalo se sticanja licence i drugih stvari. Ja znam da je Vučić navijač Zvezde već 27 godina. Skandiranje protiv njega je nedopustivo. Ako je neko već toliko zabrinut za skandiranje, poput Terzića, mogao je da reaguje na uvrede navijača Zvezde i vređanje po pitanju Ane Brnabić. Ja sam odmah uputio izvinjenje Slaviši Kokezi zbog transparenta na stadionu. Zabranjeno je napadati sudije i tela UEFA. Mi smo skupili 22.000 dece, dečaka i devojčica na poslednjoj utakmici u Evropi. Partizan je kažnjavan zbog raznih stvari. Nama su zabranjivali publiku zbog navodnih keltskih krstova. Tu treba spomenuti i FARE koji je više puta snimao šta se događa na našem stadionu. Vikali su Donaldu kao bivšem kapitenu Crvene zvezde, a ne u bilo kakvom drugom smislu. Mi smo od tih istih koji nas krive gađani jajima – rekao je Vučelić.

O poništenom golu Crvene zvezde, predsednik Partizana je rekao sledeće:

Zvezda nije ni postigla gol, sudija je prekinuo igru čim je izvršen faul. Niko od igrača Zvezde se nije bunio tada. Dve i po godine Partizan se zalaže za VAR, dok Zvezda i savez to odbijaju. Radna grupa se sastala posle osam meseci i tada nije bilo predstavnika Zvezde, a sada se slažu da bude VAR. Mi govorimo mnogo o reviziji istorije i tako su prišili sebi jednu zvezdicu. Ispade da je Srbija tada bila uža Srbija, a Vojvodina je vođena kao druga država. Partizan je bio protiv plejofa, Zvezda je bila za. Postoje ljudi koji su lažovi i onda misle da svi lažu. Samo lopov misli da je svako lopov, to je kompletna priča. Pobedite 2:0, čisto kao suza, i onda oni proglase da je bio gol koji nije bio ili gol iz auta i mi na to treba da ćutimo? Derbi će uvek biti pun naboja. Nekada su bila sretnija vremena kada se dolazilo na derbije zajedno. Posle toga je došao period Slobodana Miloševića kome su skandirali i koji na to nije davao ni pet para. Na raznim televizijama sam govorio uvek o tome ko je nama davao pomoć. I naravno da imam zahvalnost prema predsedniku Vučiću, neki navijači su nam to zamerili. Partizan nije protiv države, nemam ovlašćena da govorim u ime države kao Terzić. Boris Tadić je, podsetiću, osujetio ideju o rekonstrukciji stadiona Partizana. Milošević recimo takođe nije radio za Zvezdu. Mirko Marjanović i ja smo smo se družili sa Zvezdašima kada su osvojili Kup i ostali dugo u noć do dva, tri sata. Mi smo rekli sve što smo imali da kažemo na fudbalskom terenu. Do te mere je svest Zvezde da oni sebe vide kao državni klub i misle da poraz Zvezde predstavlja poraz Srbije. Partizan pre svake sezone kaže da ide na titulu. Mi smo u skupštini pooštrili kazne protiv upotrebe baklji. Platili smo oko milion švajcarskih franaka zbog ispada navijača – zaključio je Milorad Vučelić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter