Izvor:
01.10.2019 u 07:26
0

VLADE RADULOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Stanje u EVROPI potpuno jasno! POLJSKA će ubrzo postati VELESILA!“ (FOTO)

Gost jutarnje emisije Dobro jutro Srbijo bio je analitčiar Vlade Radulović koji je razgovarao na temu Kosova, stanja u Evropi, kao i o tome da li bi po Srbiju bilo dobro kada bi ušla u NATO.

Što se tiče stanja u Evropi, mislim da je potpuno jasno. Poljska je bolje rangirana od Nemačke. Ona je već dve tri godine unazad bila jasno da će postati strateški ključki igrač Evrope. Poljska ima sve predispozicije da bude velika, ako ne i vele sila. Potrebno je vreme da do toga dođe, ali kako su krenuli nisu daleko od toga – dodao je Radulović.

O tome da li se vrši pritisak na Srbiju za ulazak u Evropsku Uniju ili u NATO, Radulović je dao vrlo jasan odgovor.

– Kod nas je situacija drugačija nego kod ostalih zemalja sveta. Nema dileme kada bismo se odlučili da budemo članice NATO-a, da ćemo se ovajditi od toga, ali sve to ima svoje dobre i loše strane.- istakao je Radulović i dodao da je situacija na jugu Srbije ozbiljnija nego što se čini.

– U Preševu ne postoji više nijedna jedina tabla na srpskom, kada tamo dođete imate osećaj kao da ste došli u drugu državu. – istakao je ovaj analitičar.

Happytv.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter