Izvor:
22.10.2019 u 06:07
0

TEOLOG I VERSKI ANALITIČAR MILOŠ STOJKOVIĆ: Svaki vladika postupa po savesti! (FOTO)

Miloš Stojković, teolog i verski analitičar, bio je gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo". Stojković je u razgovoru sa Milomirom Marićem i Katarinom Koršom izneo svoj stav o nedavnim događajima vezanim za Srpsku pravoslavnu crkvu.

– Svaki vladika postupa po svojoj savesti. I na političkom i na duhovnom polju se vodi, neću da kažem rat, ali jedno rivalstvo između Carigrada i Moskve. Rusi uz pomoć Erdogana hoće da postave novog Vaseljenskog patrijarha a on mora uvek da bude Grk. Ljudi zaboravljaju da je Vaseljenski patrijarh u stvari vladika za celu Grčku. Hilandar je autonoman ali za ostale manastire nije tako. Suština je, svi Grci u dijaspori su duhovno pod vaseljenskim patrijarhom. Tramp je pobedio zbog tih glasova grčke dijaspore. To što nismo otišli ne znači da ne želimo dobre odnose. Vladika Irinej to sigurno ne bi učinio, zvaničan stav naše crkve jeste da ne prihvati autokefalnost Ukrajinaca – rekao je Stojković.

U celu raspravu se uključio i Toma Kresović, analitičar, koji se složio sa Stojkovićem po mnogim pitanjima.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter