Izvor:
24.10.2019 u 07:58
0

BRANKO RADUN I DEJAN MILETIĆ O SLUČAJU BITIĆI: Amerika ima jak uticaj i zato je ne zanimaju činjenice! (FOTO)

Gosti jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo", politički analitičar Branko Radun i prof dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije analizirali su sve najaktuelnije političke teme. Akcenat diskusije bio je slučaj braće Bitići i različiti pritisci sa zapada koji postaju sve jači za Srbiju.

– Amerikanci imaju neki svoj balon i ne gledaju činjenice. To je sukob na nivou zakonodavne vlasti i to je dublje pitanje od jednog slučaja. Kongresmen Ted Pol je, sećate se, tražio od Srbije da izda sve dokumente o Draži Mihajloviću ali to njih ne zanima oni gledaju iz svoje neke perspektive. Čak i ljudi koji idu u Stejt department kažu da oni ne gledaju detalje. Kada su na sastanku u njihovoj glavi tu sedi neki Nemac, Francuz, Bugarin, Makedonac dok je Amerikanac glavni. Naravno da taj Amerikanac nastupa imperijalno jer njega ne interesuje šta ima da kaže neko iz ovog dela Evrope. Ta ekipa je blokirala odnose Amerike i Rusije sa pooštravanjem sankcija. Oni su Trampu vezali ruke i ti sastanci sa Putinom su samo formalni – rekao je Branko Radun.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije prof dr Dejan Miletić nadovezao se na priču o zapadnom uticaju i lobiju.

– Koren svega je pohlepa. Sinovi političara su onaj kanal gde se sve to gradi. Moral je definitivno divergirao i sve se svodi na grabljenje novca. Izgubili su osećaj koja je granica čega i smatraju da je njihovo pravo da uzmu iz džepa. Ne bi drugačije moglo da dođe do uzurpacije institucija. Privatni interesi se pretvaraju u državne. Ako bi američki pragmatizam bio na sceni, Kisindžer ga je uveo kada je rekao "ne zna se šta je bolje – biti prijatelj ili neprijatelj Amerike". Postoji jedna oligarhija koja se bori sa drugom oligarhijom – izjavio je Dejan Miletić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter