Izvor:
28.07.2016 u 13:01
0

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Preminula je NAJNEŽNIJA BARABA beogradskog asfalta (VIDEO)

Da l' ćeš čuti me kada budem na nebu? Ko će pamtiti kada budem na nebu?
Ja znam moj put, kroz noć i dan, jer ja znam – ne pripadam ovom nebu.

Jedan od najpoznatijih srpskih rokera, Dušan Prelević Prele ovako je prepevao jednu od najpoznatijih balada gitariste Erika Kleptona "Tears in Heaven".

Prele, čuveni Beograđanin, preminuo je na današnji dan 2007. godine. Bio je to, kako kažu mnogi, tužan odlazak još jednog beogradskog boeam.

Dušan Prelević rođen je 1948. godine u Beogradu. Igrao je fudbal u Bulbuldercu i Crvenoj zvezdi, a bio je i hokejaški golman Partizana.

Muzikom se bavio profesionalno od 1965. godine. Bio je član Orkana, Juniora, Silueta, Korni grupe… da bi potom započeo solo karijeru. Na Beogradskom proleću 1970. godine izvodi kompoziciju "Da l' postoji ona koju sanjam".

Bio je član Udruženja džez muzičara. Snimio je nekoliko ploča, pisao je tekstove za rok i džez kompozicije, a u Ateljeu 212 igrao je i pevao u mjuziklu Kosa.

Njegov zaštitni znak bio je crni povez preko lica, jer je u jednoj kafanskoj tuči izgubio oko.

Preletovi fanovi večito su se pitali otkud takva dualnost njegovog lika – kak oje mogao da bude "najnežnija baraba". O tome je govorio u jednom intervjuu:

Dešavalo mi se, ipak, da me pitaju kako sam tako divan i osecajan dok pevam i pišem, a privatno takav prostak i đubre od čoveka. Zbog toga sam izgubio mnogo obožavalaca. Najgori sam prema sebi, sad od mene više niko i ne očekuje da budem ljubazan.

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu jutarnjeg programa televizije Happy:

HappyTv.rs
Foto: YouTube Printscreen/Nezdrav Kamen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter