Izvor:
04.05.2019 u 20:38
0

U SUBOTNJOJ EMISIJI „ELA ELA SHOW“ ZAKLJUČILI SMO: „Neznanje je glavni krivac za predrasude!“

U večerašnjoj emisiji "ELA ELA SHOW" naša voditeljka, Jovana Jeremić, ugostila je zanimljive goste.
Važan zadatak naše emisije bio je da razbije predrasude!
Gosti prvog dela emisije bili su: Milena Ćeranić, Marko Stojanović, Nemanja Velikić i Aleksandar Crnomarković.

Albert Ajnštajn je rekao da će se pre razbiti molekul, nego predrasuda o nekom čoveku. Koliko često ste vi bili žrtva predrasude, a koliko puta ste Vi bili dželati? – ovim rečima naša voditeljka je počela razgovor o temi koja se odnosi na predrasude.

U ovoj emisiji smo se osvrnuli na tri predrasude i pokušali da zajedno sa našim gostima govorimo o njima.

Na pitanje da li je predrasuda da su žene loši vozači, Milena Ćeranić odgovara:

Ja sam vozač kao četiri muškarca. Najveći problem žena vozača je jer žene voze po strogim pravima! Ne treba voziti po strogim pravilima, već treba pratiti tok saobraćaja. Žena samo pravo gleda i to je to – naglasila je Milena.

O tome da li su brinete pametnije, a plavuše vatrenije i da je muškarac želi samo seks, a žena ljubav, Milena govori o tome na sledeći način:

Brinete su vatrenije i to je to. Žena ima veliko srce i predodređena je da celog života brine o nekome. Muškarci misle da ženama treba sigurnost samo u parama. A to nije tako – zaključila je Milena.

Naš naredni sagovornik na temu predrasuda, bio je glumac Marko Stojanović.

Upitavši Marka da li on smatra da su žene loši vozači, on ističe:

Ja to stalno pričam i žena će na kraju da me ubije! Muškarci su krajnje nepristojni vozači. Kultura u saobraćaju je u poslednjih dvadeset godina dovedena ispod nekog minimuma – odgovara Stojanović.

Govoreći o predrasudama, da li su brinete pametnije, a plavuše vatrenije i da li muškarci žele samo seks a žene ljubav, naš gost ističe:

Bitna je komunikacija! Komunikacija je ključ da se razbiju predrasude – Zaključio je Stojanović.

Naš gost,voditelj Nemanja Velikić, nam otkriva koji je to razlog postojanja predrasuda:

Što se brineta i plavuša tiče, zavisi šta ti je potrebno znanje ili vatra. Šta je sa sedim ženama? Znate kakve sam se ja priča naslušao od tih žena? Muškarac može da voli jednom u životu, a žene više puta. Neznanje je glavni krivac za predrasude! – zaključio je Nemanja Velikić.

Novinar dnevnog lista"Informer", Aleksandar Crnomarković na predrasude gleda na ovaj način:

Mnoge žene imaju problem sa tim šta je levo, a šta desno. Sada kada vi imate osobe ženskog pola koje su sve žive boje promenile, po čemu onda da pravimo predrasude? Apsolutno sam više puta imao situaciju da slušam svoju prijateljicu, kako on legne kući da spava, a ona bi. Mislim da se to sve obrnulo! Nisam čuo od svog prijatelja da nju boli glava i tako to – rekao je Aleksandar Crnomarković.

Kada je reč o predrasudama, zaključili smo da je komunikacija ključ da se razbiju predrasude.

Proteklih sedmica ponovo su se pojavile informacije da se u blizini osnovnih i srednjih škola u Užicu pojavljuje beli kombi, iz kojeg nepoznate osobe pozivaju decu da uđu u vozilo. Ko nam kidnapuje decu? Kako da ih zaštitimo? Šta rodiitelji, a šta škole treba da preduzmu?

Gosti drugog dela emisije su: Boža Spasić, bivši pripadnik obaveštajne službe, Nebojša Milosavljević, advokat i ispovest majke, Gordane Milićević, čiju su devojčicu pokušali da kidnapuju ispred porodične kuće.

U nastavku emisije, čuli smo potresnu ispovest majke, čiju devojčicu su pokušali kidnapovati ljudi ispred porodične kuće.

Mi smo pre tri godine tu doselili. Dete do prodavnice ide normalno. Ona je stalno govorila kako neki čovek nju časti, kako želi da ona dođe na tenis, da je on trenira, nudio joj je da je odvede da ona to proba. Rekla sam joj da ne obraća pažnju na to, nisam obraćala toliko pažnju na to. On se predstavio kao trener koji hoće nju besplatno da trenira. Prenela mi je da je on njoj kupovao slatkiše. Hteo je da je vodi na picu, ali joj je rekao da ne sme da se javi meni. U međuvremenu, neki auto, beli, prošao je nekoliko puta niz ulicu. I ona je krenula u prodavnicu, ja pošla za njom, i na parkingu je bio taj auto. Rekla sam joj da idem za njom i da ne ulazi u auto. Kada sam videla da je on stao, ja sam brže krenula za njima. Čovek je nju povukao za ruku. Onda su izašle komšije. Auto je onda krenuo na nas, pokušao je da udari mog brata – ispričala nam je Gordana.

Da li ovako sve počinje kada se dogodi kidnapovanje?

Deca su ta koja ne umeju da se suprotstave. Prvo se odabira meta i sve više se približava njoj. Roditelji moraju strogo da vode računa o ponašanju svoje dece, nije dovoljno to što Vi njima kažete da se ne približavatu nepoznatim ljudima. Puno se sumljivog sveta kreće, Vi morate da pratite svoju decu, da otvorite oči! Svako dete koje izmakne očima svojih roditelja, ono predstavlja metu. Jedno kidnapovanje deteta će više uznemireti javnost nego ubistvo. Uvek budite oprezni, jer neko vreba vaše dete! – poručio je Božo Spasić.

Jeste li se susretali sa ovakvim slučajevima?

Kada smo kod termina, ne možemo govoriti o krađi dece, zakonski naziv za ovo krivično delo je oduzimanje dece ili krivično delo otmice. Ovde se radi o klasičnoj pedofiliji i nije čudo što su mnogi zakonodavci u Evropi rigorozni po pitanju pedofilije. Pedofilija ne može da se leči! Mnoge države u Evropi predviđaju i hemijsku kastraciju. Najveće pare se vrte oko trgovine ljudi. Društvo bi moralo da razmisli o svemu tome, pa i da promeni kaznenu politiku. Bitno je da policija pronađe te ljude koji su spremni za takvo asocijativno ponašanje i da ih prati. Bitno je da oni shvate da su pod "lupom" države i da ih policija prati – zaključio je Milosavljević.

Za nas je večeras Marko Stojanović kuvao Šnenokle.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter