Izvor:
26.10.2018 u 11:50
0

U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Nezaposlenost u opštini Pećinci sve manja, zabeležen veliki privredni napredak! (FOTO)

Ove nedelje u emisiji "Prelo u našem sokaku" govori se o opštini Pećinci.

Opština Pećinci nalazi se u Sremu, graniči sa beogradskim područjem, okružuje je sedam gradskih naselja – Beograd, Zemun, Stara Pazova, Ruma, Sremska Mitrovica, Šabac i Obrenovac.

Zoran Vojkić (zamenik predsednika opštine Pećinci) je pričao o vrtoglavom napredku koji je postigla ova opština za veoma kratko vreme.

-Opština Pećinci, mogu slobodno da kažem da je zabeležila veliki napredak, od nerazvijene opštine kakva je bila 2004. godine sada je postala jedna značajna privredna opština. Desio se pravi privredni "bum". Od 2004. godine došlo je preko 70 stranih kompanija, preko 500 miliona evra investicija. Dolaskom kompanije "Boš" odrađena je izvanredna infrastruktura. U 3 kompanije zaposleno je oko 3 000 radnika. Prema podacima, u septembru ima 753 nezaposlenih, a moram da napomenem da opština ima oko 19 000 stanovnika- zaključio je Vojkić.

Jovan Devrenja (direktor kulturnog centra Pećinci) je govrio o kulturnom značaju koji ova opština ima.

-Skupština opštine Pećinci je tačno pre 30 godina osnovala Dom kulture Pećinci. Kulturni centar Pećinci već treću godinu za redom organizuje "Mini–Tini Fest”. Mi organizujemo razne sekcije: dramska, muzička, folklorna i literalna-

Ljubica Bošković (direktorka turističke organizacije) gostujući u emisiji "Prelo u našem sokaku" je otkrila gledaocima samo mali delić onog što se u Pećincima može posetiti.

-Pećinci su opština sa bogatom prirodnom, istorijskom i kulturnom baštinom. U Pećincima obavezno treba videti "Muzej hleba", postoje još samo dva u svetu. Srpski muzej hleba počeo je sa radom 1995. godine. Najstarija kuća u ovom delu Srema je "Aksentijev kućerak" star je 250 godina. U njemu se organizuje razni događaju kao što je "Kurzovina fest" u čast kukuruza koji se od davnina gaji u Sremu-

-Jedno od najlepših sela, ako ne i najlepše je Kupinovo. Tvrđava Kupinovik je božansvena, nastala je u 13. veku, a u Pećincima se nalazi i najstarija pravoslavna crkva-završila je Ljubica Bošković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter