Izvor:
23.05.2019 u 16:31
0

VESNA RADUSINOVIĆ SPECIJALNO ZA „GLAMUR“: „Povukla sam se jer je bilo previše likova na književnoj sceni, kada sam dovoljno ojačala vratila sam se…“! (FOTO)

Književnica Vesna Radusinović se nakon sedam godina pauze vratila svojoj čitalačkoj publici novim romanom „Vatra i led“, još intrigantnija i zanimljivija, toliko da će se njeno novo štivo čitati u dahu, a o likovima iz romana će se pričati dugo.

Zrelija i drugačija, Vesna je napisala roman koji se dešava u današnjem vremenu, ogolila priču koja se nazire ali se o njoj ne govori, jer sramota je u Srba nešto o čemu se ćuti, dok su preljube, erozija emocija, podmetanja, zavist, krađa, ubistva gotovo uobičajene stvari na koje neretko svi čvrsto zažmurimo.

Roman „Vatra i led“ je vrtoglava moderna priča o ljubavi, praštanju, smrti i ljudskom licemerju u današnjem vremenu kroz koju se glavna junakinja transformiše.

Povodom trećeg izdanja, Vesna je održala promociju, te je specijalno za "Glamur" otkrila kako se oseća ponovo na javnoj sceni.

– Ovo mi je prva beogradska proomocija, veoma sam uzbuđena – rekla je Vesna.

Radusinovićeva je očekivala veliki uspeh, te se nije iznenadila na pozitivne kritike.

– Jedno od mojih ozbiljnijih dela, Ovde je kraj neočekivan, a svaki lik dorađen – kazala je ona.

Mnogi su joj zamerili što je napravila pauzu od čak 7 godina.

Želela sam da se sklonim, a previše novih likova je na književnoj sceni. Sve imaju nove knjige, uzbudljive priče. Moja priroda ne stremi takvoj vrsti kompromisa, zato sam se povukla. Kada sam dovoljno ojačala da me ne interesuju drugi, vratila sam se. Bitno mi je da sačuvam svoj integritet – rekla je ona.

Svoju suprugu podržao je i Milomir Marić. Mnogi su glavnu ulogu poistovetili sa njim, te je on ispričao svoje utiske o književnom delu svoje nežnije polovine.

Kao u njenim romanima. Sam sam pročitao svoju sahranu. U romanu je sve ono što će organizovati napisala. Jedini sam čovek koji je prisustvoao svojoj sahrani – našalio se Marić, te je otkrio kako izgleda život sa Vesnom.

Sa njom nikad nije dosadno. Da li će biti nasmejana ili na ivici nervnog sloma. Ima interesantne reakcije, veoma je emotivna, a ja čovek proste emotivne građe. Život posmatram sa distance kroz ironiju, cinizam, mene nikad ne boli nešto što nju potresa. Ceo život ispravlja nepravde – iskren je Marić.

On nikada nije krio da je Vesna bila uz njega u dobru i u zlu, i da mu nije okrenula leđa ni kada je bio u smrtnoj opasnosti.

Otkriva da su imali velike probleme, ali da su ih prevazišli, jer zajedno su jači od svega.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter