U EMISIJI "POSLE RUČKA": Odgovaramo da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih grupa i da li je kriminal još uvek zastupljen u velikoj meri! (FOTO) (VIDEO)


 Živimo u vreme kada ne znamo koliko smo bezbedni i zaštićeni u državi. Da li slobodno možemo da izađemo, a da ne strahujemo da li će se nešto desiti i da li će nas neko napasti.

Voditelj Vanja Bulić ugostio je: Borivoja  Borovića - advokat, Gradišu Katića - novinar i Zlatka Nikolića - kriminolog. 

Tema današnje emisije je: Da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih klanova? Kako i koliko srpski kriminalci sarađuju sa stranim kriminalcima. 

 

- Od 90-ih do danas to je ubičajena pojava. Nekada pre 90-ih godina policija je kontrolisala mafiju, a danas mafija u Srbiji kontroliše policiju. Kriminalni „bosovi“ su još uvek na slobodi koliko ja imam saznanja. - izjavio je Borivoje Borović. 

Takođe je dodao da je izvor zla je bio u vrhu politike u to vreme.

-U današnjem periodu imate slučajeve različitih mafijaških grupa koje su direktno u dodiru sa ljudima iz aktuelne vlasti- izjavio je Borivoje ali nije želeo da otkrije koje su to grupe. 

 

- Čuvaj mi emisiju molim te. - bio je šaljiv komentar našeg voditelja. 

- Mafija ne upravlja državom, nikada nije ni upravljala.Tih današnjih promena u Srbiji postoji novinarstvo koje nije znalo gde je problem u samoj našoj državi. U vreme njene vladavine dosta kriminalnih grupa je formirano na ovom prostoru, oni su ubijali u ime države. Postoji politički terorizam, Srbija je bila državnog terorizma zato su u to vreme ubijeni: Zoran Đinđić, Stambolić, dva puta izvršen atentat na Vuka Draškovića - izjavio je Gradiša Katić.

Na pitanje da li je Srbija rekorder po broju kriminalnih grupa odgovorio nam je kriminolog.

- Ne, niti može biti. Mafija podrazumeva dobru povezanost kriminalne organizacije sa državnim organima: izvršnim, sudskim, političkim. Ne postoji nijedna kriminalna mafija koja nije povezana direktno sa nekim. - rekao je  Nikolić.

 

Takođe je dodao da se mora preseći veza između države i mafije.

Gosti su raspravljali o aktuelnim događajima koji su obeležili medije, a da se tiču kriminala. Takođe su komentarisali političare, kao i kriminalne organizacije koje su obeležile period devedestih i današnjicu. 

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka