Izvor:
29.08.2019 u 01:27
0

NOVAC NIJE SVE U ŽIVOTU: Došao sam opet u Srbiju jer sam želeo drugačiji život!

U današnjoj najnovijoj emisiji "Posle ručka" govorimo o temi koja je stalno aktivna i za naš narod vrlo potresna,a to je odlazak Srba u inostranstvo. Nekome je tamo zapisana sreća pod tim tuđim nebom, a drugi pak,odlaze jer nemaju ni za pristojan život ovde da prehrane sebe i svoju porodicu.

Da li život u inostranstvu zaista donosi neki bolji život? Koja je cena takvog života? Da li je to jedini način da uštedimo novac i obezbedimo svoje potomke?

Dzon Bosnić, političar i čovek koji je odrastao u Kanadi pa nam je vrlo iskreno pričao o oovoj temi.

Ja sam stekao pare i nisu mi sve u zivotu , u Americi mozes da dodbijes kredit i posle zavrsene gimnazije, a tako srljate sve vise u kredite i zaduzenje. U Americi i Kandi su nazalost sve pare. Ja sam odrasao u Kanadi i totalno je drugacije od nas i u Americi samo pare. Nisi platio osiguranje, mozes da umres na sred ulice. U Kanadi je besplatno drzavno osiguranje. Došao sam u Srbiju, jer sam želeo drugaciji zivot.

Gde su ti deca?

-Ovde su. Jedan sin je otisao u Kanadu sa16 god i vratio se. Pustio sam ga, jer sam znao šta ce mu biti. Moj stariji sin je znao isto. Sami treba da se snadjete za svoj zivot. –

Petar Žambok se uključio u studiu,objasnivši njegovu želju za odlaskom.

Čekam papire za vizu, hteo sam za posao. Preko rodbinske veze sam trebao u Minhen da odem i radeci na portalu ovde,prešao bih tamo za mnogo veći novac. Hteo sam da do svoje 35 god steknem nesto za sebe i svoj buduci zivot ,a to se nije desilo i resio sam da odem. Vezan sam bio za svoj rodni grad, pa za Beograd, ali nažalost pružiću ovako i svojoj porodici bolji zivot.

Happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter