Izvor:
30.08.2019 u 16:05
0

NAUČNA SKEPSA PADA U VODU: Čuda se dešavaju samo onima koji u čuda veruju!

U današnjoj emisiji "Posle ručka" razgovaramo o čudima koja se dešavaju. Razgovaramo o manastiru Tumane, Vinovoj lozi, manastiru Ostrogu i Kozlacu.

Da li je moguće izlečiti se molitvom? Da li čuda zaista postoje i koliko verujemo u njih?

Današnji gosti su: Miloš Stojković, Jasna Jović, Iguman Dimitrije i Janja Todorović.

Jasna, šta nam Vi možete reći o manastiru Tumane?

– To je čudotvorno mesto od davnina. Ono što je najlepše, jeste što se taj manastir nalazi u jednom takvom kraju koji već jeste na neki način mističan. Priroda je tamo potpuno drugačija. Imam utisak da ljudi odu tamo na rehabilitaciju psihe, ne samo da leče svoje probleme, i da traže utehu za nešto. Oni imaju svoj mir koji su postigli i kada odete u neki manastir, pretpostavljam da monasi mir prenesu na posetioce i mislim da se osete lepo i željeno, bar u tom trenutku.

Da li ima potrebe objašnjavati sve?

Mi stalno sumnjamo i imamo neke otpore da verujemo da čuda postoje. Čuda se dešavaju samo onim ljudima koji u čuda veruju. Čuda ne moraju da se dešavaju samo u manastirima i crkvama. Svi naši manastiri su izgrađeni na mestima koja su sveta. Verujem u prirodna zračenja na tim mestima. Naša najveća naučna skepsa pada u vodu kada čovek postane svestan da su manastiri zidani na mestima koja već nose neko čudo. Svi mi znamo da se manastiri i crkve ne zidaju kao kuće, kao zgrade nego da podležu određnim principima.

happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter