Izvor:
20.09.2019 u 14:57
0

DR JELICA BJEKIĆ-MACUT O HORMONSKIM POREMEĆAJIMA KOD MLADIH: Sve je posledica lošeg načina života i ishrane! (VIDEO)

Problem neplodnosti ima više od 400.000 parova u Srbiji. Ovakvi podaci prouzrokovani su hormonskim poremećajima, a upravo o tome je diskutovano u današnjem izdanju emisije "Posle ručka" na Happy televiziji.

Svoj stav o ovom problemu iznela je dr Jelica Bjekić-Macut, načelnik endokrinologije u KBC Bežanijska kosa, i istakla da neke nove pojave i činjenica da devojčice jako rano dobijaju menstruaciju nije dobro i prouzrokovano je načinom života i ishrane.

– Nije dobro što devojčice ranije dobijaju menstruaciju. Kada se devojčica rađa ona ima određen broj jajnih ćelija i tokom njenog života taj broj jajnih ćelija propada i zna se koje su godine najbolje i kada je najbolji reproduktivni period. Tako da kada žena dođe u neke četrdesete godine broj njenih jajnih ćelija je daleko manji i njena reproduktivna sposobnost je daleko manja. Zašto se danas sve to dešava ranije? Pa zbog načina života i načina ishrane pre svega. Mi sve češće imamo gojaznu decu, gojazne devojčice i ta nepravilna ishrana i nepravilan način života sve to utiče na njih. Nije to toliko često kod devojčica sa osam ili devet godina ali ima devojčica koje dobijaju ciklus ranije nego što bi trebalo – rekla je doktorka Jelica Bjekić-Macut u emisiji "Posle ručka".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter