Izvor:
01.10.2019 u 00:54
0

ANDRIJANA ĆULAFIĆ U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Pacijenti žele instant rezultate! (VIDEO)

Specijalista ishrane dr Andrijana Ćulafić, objasnila je u emisiji "Posle ručka" da rezultati ne dolaze preko noći kada je u pitanju poboljšanje krvne slike.

– Postoji mnogo mitova kada je u pitanju krvna slika. Ja moram reći iz kliničkog iskustva da ukoliko je gvožđe nisko ne može da se popravi jedenjem spanaća. Tu mora da se zna status pacijenta koga imamo ispred sebe. Zbog čega nastaje anemija? Postoji više mogućnosti. U pitanju može biti menstrualno krvarenje, nepravilna ishrana ili prevelika konzumacija cigareta usled koje dolazi do manjka C vitamina. Samo jedenje spanaća ne može to da popravi. Suplementacija gvožđem uz ishranu koja podrazumeva mnogo namirnica sa vitaminom C to može promeniti. Pacijenti žele instant rešenje problema a to ne može da se desi za pet dana i mi radimo šire sa pacijentima, pričamo o ishrani, kretanju, spavanju, pušenju i raznim razlozima koji dovode do anemije – rekla je Andrijana Ćulafić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter