Izvor:
30.09.2019 u 22:44
0

KRISTINA RUBAL U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Moramo da imamo izbalansiranu ishranu!

Mikrobiolog Kristina Rubal istakla je značaj naučnih istraživanja i studija koje su dovele do značajnih rezultata na polju poboljšanja krvne slike kod ljudi. U emisiji "Posle ručka", ona je govorila o detektovanju anemije, uzrocima, ali i načinima kako pacijenti mogu da poprave svoje zdravstveno stanje.

Kao što je rekla doktorka Ćulafić, postoji nekoliko stupnjeva pomoću kojih mi detektujemo anemiju. Ono što mi radimo u privatnim laboratorijama, to je hemoglobin, ali to nije dovoljno kada imate nedostatak anemije. Postoje i supstituti za gvožđe poput feritina. Ako može da se proveri u laboratoriji, to moraju prvo da provere lekari i posle to mora da se održava dobrom ishranom. Nisam sretala toliko studija koji su pričali o značaju kakaoa. Za nas iz nauke nisu dovoljne ni naučne studije, a ne priče iz parkića. Što se tiče biljne hrane, ona je bogata gvožđem ali njegova forma tkz. nehemijsko gvožđe, za njegovu apsorpciju su neophodni pomagači. Ne fokusiramo se samo na gvožđe, moramo da imamo izbalansiranu ishranu. Tu pre svega mislimo na žitarice – rekla je mikrobiolog Kristina Rubal gostujući na Happy televiziji.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter