Izvor:
11.10.2019 u 15:17
0

SAVA DEDAJIĆ OTKRIO : Sve je prepušteno porodičnim odnosima!

Gost emisije "Posle ručka" bio je notar Sava Dedajić, koji je objasnio sva prava i obaveze koje notar mora obaviti kada je u pitanju Ugovor o doživotnom izdržavanju.

Ugovor o doživotnom izdržavanju se ne može izreći samo voljama, overom potpisa ili usmeno. To je jedan specifičan ugovor o našem pravu koji je regulisan o zakonima i nasleđu. Njemu je predviđena stroga forma da se zaključuje pred javnim beležnikom i on mora upozoriti stranke koja su im prava i obaveze u tom ugovoru. Javni beležnik ispituje poslovnu stranu tog lica koji će primiti izdržavanje. Upoznaje se sa pravima i obavezama. Zato je podignuta forma na jedan viši nivo, da bi se sprečile zloupotrebe. Ugovor o doživotnom izdržavanju je podignut na viši nivo odavno. Opšta pretpostavka je da su sva lica sposobna da vrše svoje dužnosti na moralan način. Nekada ljudi imaju za života da ostave nasledstvo deci i to je ono što smo u prošlim emisijama naglašavali da je to najbolje rešenje. Ja to svima preporučujem. Bolje činiti čist poklon vaših nekretnina, nego ostaviti nekoga bliskog bez ičega. Nikada se ne zna šta donosi dan, a šta noć.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter