Izvor:
14.10.2019 u 20:06
0

BOGDAN TODOROV OBJAŠNJAVA ZNAČAJ ISTOČNJAČKE MEDICINE: Mnogo sam naučio proučavajući knjige iz tog podneblja! (VIDEO)

Nuklearni fizičar Bogdan Todorov, pored svog osnovnog zanimanja, takođe mnogo vremena posvećue medicini. U emisiji "Posle ručka", on je predstavio pravoslavni krst sa staronemanjičkih tvrđava, za koji tvrdi da je pomogao mnogim pacijentima sa kojima se radio tokom prethodnih godina.

– To je pravoslavni krst sa staronemanjickih tvrđava i crkava one koje su bile kamene. On se nažalost postepeno izgubio, ali se pokazao izuzetno efikasan. Za vreme ratova na prostoru bivše Jugoslavije postojala je zabrana uvoza godinama. Mi smo bili pod sankcijama i lekari nisu imali čime da pomognu ljudima. Ja sam nuklearni fizičar, iako pominjem da nisam lekar, ovo sam uradio tako što sam proučavao nauke Istoka i shvatio sam da odatle može mnogo toga više da se nauče nego sa Zapada jer je tamo sve u suštini hirurgija – rekao je Todorov.

Gost je nastavio da govori o tome čime se sve bavio u prošlosti i sa kakvim se slučajevima susretao u tom radu.

– Bavio sam se energetskom akupunkturom. Jedan poznati beogradski lekar, kada nije bilo grejanja, majka ga je pokrivala pirotskim ćilimom. Kada su ratni uslovi uvek je bila katastrofična zima i on se uvek budio zajapuren od toplote, koja se razvijala. To sam primenio kao fizičar. Pacijenti dođu kod mene prestrašeni, onda ih ja uhvatim na šalu, da razbijem strah – objasnio je Bogdan Todorov.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter