Izvor:
23.10.2019 u 15:11
0

VIŠNJA MILIVOJEVIĆ IZ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Postoje usvojiteljske porodice koje su pokazale veliko srce! (FOTO)

Gošća emisije "Posle ručka" bila je Višnja Milivojević iz Centra za socijalni rad. U razgovoru sa Vanjom Bulićem ona je otkrila kako izgleda proces usvajanja jednog deteta.

– Ljudi obično imaju predrasude i misle da to mora biti mala beba i određene nacionalnosti. Želja usvajača najčešće je da bude potpuno zdravo ali negde postoje prepreke u smislu da deca koja su za usvajanje često nisu najzdravija. Ali naša želja jeste da se taj paket proširi mogućnostima ako te smetnje nisu velike. To je nešto što pokazuje širinu te osobe da prihvati ono što negde nije zamišljao kao svoje idealno dete. Jednak je stav prema muškoj i ženskoj deci – rekla je Višnja Milivojević.

Centar za socijalni rad pomogao je mnogim porodicama, a jednu od najdirljivijih priča Višnja Milivojević je podelila i sa gledaocima Happy televizije.

– Ovo je bila situacija da je dete imalo lošu naslednu osnovu. Majka je imala retardaciju, otac je bio psihijatrijski bolesnik. Dete je imalo male šanse da nađe usvojitelje. Pojavili su se usvojitelji romske nacionalnosti i rekli su "mi smo dosta puta bili diskriminisani i mi ne želimo da diskriminišemo ovo dete" i usvojili su ga. Devojčica je imala i razvojne teškoće, oni su je vodili kod logopeda, kod defektologa i ona sada savršeno funkcioniše – zaključila je Višnja Milivojević.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter