Izvor:
06.11.2019 u 15:27
0

LJUBIŠA ĆOSIĆ ZA EMISIJU „POSLE RUČKA“ O UBISTVU JELENE MARIJANOVIĆ: Dokazi sa lica mesta igraju GLAVNU ULOGU! (FOTO)

Ljubiša Ćosić, forenzičar i sudski veštak, bio je gost današnje emisije "Posle ručka" i sa profesionalnog aspekta govorio je o slučaju ubistva Jelene Marijanović. On je istakao da su najvažniji dokazi koji se pronađu na licu mesta, da ih ne treba zanemariti u ovom slučaju, čak i kada se pojavilo pismo koje je uzdrmalo čitav proces.

– Postupak ima svoj ritam i pravila. Započinje tako što tužilac pročita optužbu, a onda se optuženi brani. Sud je po sredini, a sudija treba da presudi kada dokazi zaista pokažu šta je istina. Definitivno dokazi koji potiču sa lica mesta, materijalnog karaktera su od presudnog značaja. Ovaj čovek koji je optužen za ubistvo Jelene Marjanović moraće da prođe kroz određene procese. Ukoliko se javi još neko i napomene da se sumnja da je on ubica, onda će morati da bude u čitavom ovom procesu do kraja. Sve ovo traje tri i po godine zbog „rekla-kazala“. Nije moglo ni brže, ni bolje, a slučaj je bio u epicentru. Trebao je čitav slučaj brzo da počne, ali očigledno da nije iz nekog razloga – naveo je Ćosić.

On je ovim putem podržao medije koji pišu o slučaju ubijene pevačice, kako bi čitava priča bila u centru pažnje. Celokupan proces treba da prođe kroz sud i na kraju jedino sudija može odlučiti ko je kriv a ko nije, kada se radi o ovakvim teškim stvarima, kao što je nečije ubistvo.

– Medijska pažnja je pratila čitav događaj igrom slučaja, budući da se po medijima konstantno „vrti“ hronika. Ne vidim ništa loše što novinari pišu o ovom slučaju, jer rade da bi slučaj bio u fokusu. Jedino sud ima pravo da kaže ko je kriv i da li je nešto zgrešio. Ne trebamo raditi posao drugih ljudi. Ne možete ni pretpostaviti koliko je teško sudiji da presudi. – naveo je Ljubiša Ćosić za Happy televiziju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter