Kravlje mleko sadrži enzim koji negativno utiče na jedan broj stanovništva, koji ga ne podnosi, dok ga u kozjem mleku nema, istakao je prof. dr Cvijan Mekić u emisiji „Posle ručka“.
- Kravlje mleko sadrži enzim koji negativno utiče na jedan broj stanovništa koji ga ne podnose, dok ga u kozjem mleku nema. Svi koji imaju problema sa varenjem treba da piju kozje mleko! Kozje mleko sadrži laktozu, ali zbog brze probave malo ostaje nesvarenih sastojaka koji izazivaju negativne posledice – kazao je profesor.
Profesor je takođe objasnio koje su to rase koza poznate u svetu i na našem tržištu.
- Sve je stvoreno na bazi sanske i alpino rase. Alpino rasa je dosta razvijena u svetu, dobro se klimatizovala i u našem podneblju – rekao je profesor za „Hepi“ televiziju i dodao da je kozije meso itekako važan proizvod.
- Kozje meso se pojavljuje kao mlada jaretina. Ono spada u crveno meso, duplo manje ima nezasićenih masnih kiselina i ono je mnogo bolje i hranljivije od drugih vrsta mesa! Što se tiče mesa od odraslih koza to su pastrme ili kaštradine, takvo meso se suši bez kostiju i tako služi.
Happytv.rs
Foto: Arhiva
04:30 | Rano jutro |
---|---|
06:45 | Dobro jutro Srbijo |
11:30 | Parovi - Jutarnja kafica |
11:55 | Vesti |
12:05 | Parovi - Jutarnja kafica |
12:55 | Vesti |
13:05 | Parovi - Jutarnja kafica |
13:55 | Vesti |
14:05 | Serija: Kazna |
15:15 | Posle ručka |
17:30 | Telemaster |
18:10 | Serija: Kazna |
19:00 | Upoznajte Parove |
21:00 | Provodadžija |
22:00 | Parovi - Vruća stolica |
02:30 | Parovi - Noćobdije |
04:30 | Rano jutro |