Izvor:
16.11.2019 u 16:10
0

IRAČKI PESNIK I NOVINAR SABAH AL ZUBEIDI ZA EMISIJU „POSLE RUČKA“: Stalno sam u kontaktu sa svojom porodicom, ali nemam nameru da se vratim nazad!

Sabah Al – Zubeidi, irački pesnik i novinar, bio je gost današnje emisije "Posle ručka" koji je govorio o svojoj zemlji i životu u Iraku, te započeo svoju priču.

– Imamo mi temelje i korene u civilizaciji. Mi smo osnivači.Kod nas je žena bila uvek na prvom mestu. Da vam iskreno kažem, meni je žao što se sada dešava sve ovo u Iraku. Bili smo jako savremena država Irak je u prošlosti bio daleko bolji nego što je sada. Mi smo se vratili 1400 godina unazad. U tadašnje vreme nije bilo svetla, nije bilo ničega od tehnologije. Da vam kažem iskreno, neko želi Irak da vrati u prošlost, ali narod to neće dozvoliti. Vidite na ulicama, žene su se pobunile, izgubile su ugled u društvu. Zamislite da je doktor nauka tezgar, to je strašno. Pogledajte, Irak je uvek bio centar za školovanje. Mi smo bili savremeniji od Emirata, a sada su oni bogatiji. Emirati su bili beda za nas. Mi smo tada bili savremena država. Sad svi dojednom ministri, a nemaju osnovno obrazovanje. Svi na vlasti u Iraku nemaju osnovno obrazovanje. Stalno sam u kontaktu sa svojom porodicom, ali nemam nameru da se vratim nazad. Imam ja želju da ih vidim, ali kada odem tamo, osećam se kao da nije to moja zemlja. – istakao je Sabah za Happy televiziju.

Takođe je dodao kako mu nedostaje porodica, ali da nema želju da se vrati u svoju zemlju jer se ne oseća više kao kod svoje kuće.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter