Izvor:
26.04.2018 u 22:15
0

POTRESNA PRIČA O PORODICI KULAČKI ZBOG KOJE BI I KAMEN ZAPLAKAO: Ta deca zaslužuju da žive kao i sva ostala deca!(FOTO)

Više od pola godine sakupljali smo novac za kuću u Gajdobri.

Danas, kada je kuća sagrađena, umesto da zajedno proslavljamo veliki uspeh, suočeni smo sa novom tragedijom porodice Kulački.

Stevica Kulački živeo je normalnim životom, sve do 2003. godine, kada je upoznao ženu, koja je od njegovog života napravila pravu noćnu moru. Stevica od tada živi sam sa četvoro dece, koje je majka napustila, jednostavno se udala za drugog čoveka, Stevica je izdržavao decu i sebe sa minimalnim mesečnim iznosima, Više od četiri godine živeli su u neuslovima i bez struje. On sada nažalost više nije živ, a samo dva dana uspeo je da provede u kući, koja je počela nedavno da se gradi i uređuje.

– Pre nego što je počela izgradnja nove kuće, prethodna je potpuno srušena. Ja nisam mogla da uđem u kuću, pošto ona nije postojala, garderoba je bila po dvorištu, dušeci su bili razbacani po podu, videla sam kandilo uz pomoć kojeg deca uče, kao i korito gde se kupaju, ta deca zaslužuju da žive kao i sva ostala deca. Stevica je važio za vrednog čoveka, uvek spreman da pomogne drugima. – bio je komentar urednice emisije "Posle Ručka".

U nastavku možete pogledati nezdrave i neljudske uslove u kojima je živela porodica Kulački:

Prilog koji je naša ekipa uradila i više je nego potresan, a deca, koju je majka napustila, imali su da kažu sledeće:

– Ja sam ljuta na nju što nas je ostavila. Kad pozovem drugarice da dođu kod mene, nijedna neće. – rekla je tužno devojčica.

– Učio sam pod kandilom, a onda išao sa tatom da mu pomognem. Cepao sam drva, dodavao cigle, čistio ovčarnik. Moja želja je da se iškolujemo i da postanemo pravi ljudi. – rekao je mali Saša.

– Od radosti i dragosti što se kuća gradi, Stevica je preminuo. – izjavila je komšinica kroz suze.

Postavlja se pitanje koliko smo humani?

Gosti u studiju komentarisali su upravo na ovu temu, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim:

– Momci i devojke iz tog mesta su vrlo lepi ljudi. Gajdobra je mesto sa najboljim ljudima i sportistima, Gajdobra je sjajan gradić, sve je pitanje odgovornosti zakona. Mora da postoji briga o porodici. Ja moju decu učim, da kada im neko dođe u kuću, potrude se da gostima bude lepo, da žele da se druže. Kada dođete kod nekog morate da poštujete te ljude. Ja učim svoju ćerku da svet u kojem živimo nije nimalo naivan, specifičan je i to se nikome ne sviđa. – rekao je Miroljub Petrović.

– Mnogo humanitarnih akcija je bilo za bolesnu decu, neću da branim estradu, ali dosta učestvuje u takvim akcijma. Jedna devojčica imala je tumor na mozgu, i ja sam sa ekipom ispratio tu akciju. Ona se potom operisala se u Nemačkoj, i kada se vratila pozvala nas je na svoj 18. rođendan. Ljudski život nema cenu. Dakle, deca nisu kriva, što ih je zadesila takva sudbina. – rekao je Nemanja Nikolić.

Zatim su se masovno uključivale gledateljke, ne bi li podržali ovu tužnu priču:

– Svu podršku imaš, ti si za mene jedan veliki heroj i junak. Ljudi koji nemaju više se trude da ulože sebe kako bi nekome pomogli. – podržavala je gledateljka malog Sašu.

– Sve ono što deca treba da uče od malena, sve je to propušteno. Kuća je maltene prazna, nije napunjena, sve je polovno, i trenutno nema uslova za život. Stevica je imao velike planove i bio je presrećan što se tiče izgradnje kuće. – rekla je Stevicina sestra.

Kako bismo pomogli u daljoj izgradnji kuće porodice Kulački i obezbedili deci da žive normalnim životom, novac je moguće uplatiti na sledeći žiro račun:

MZ GAJDOBRA – Kulački Stevica: 840-4273745-62

Happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter