Izvor:
11.11.2018 u 11:25
0

„PRELO U NAŠEM SOKAKU“ UGOSTILO „BRAČNI PAR“: Mladi u Kuršumljiji imaju dobar odgoj, mi poštujemo i staro i novo! (VIDEO)

Učenici gimnazije "Radoš Jovanović Selja" iz Kuršumlije, Maša Savić i Veljko Abramović upoznali su nas sa lepotama, nošnjama i legendama Đavolje Varoši.

Maša Savić i Veljko Abramović su obučeni u tradicionalnu nošnju, koju su nekada mlada i mladoženja nosili tokom prelepe ceremonije venčavanja.

Kako mladi u Kuršumljiji provode vreme i da li svoju tradiciju čuvaju?

Mladi u Kuršumljiji imaju dobar razvoj i odgoj. Poštujemo i staro i novo. Narodana nošnja koju nostmo je starija i ona je ta prva koja se nosila u vreme koje je sada daleko iza nas – rekao je Veljko Abramovič, dok je Maša Savić koja je nosila venčanicu istakla da je Dragana Mladenović autorka ovih fantastičnih kostima koji su potpuno autentični.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter